Transfer in de maak: Inter praat met United over Lukaku

Reacties

Internazionale heeft zich officieel gemeld bij Manchester United voor Romelu Lukaku. Technisch directeur Piero Ausilio bevestigde donderdagavond dat hij in Engeland is geweest om te praten over de transfer van de Belgische spits.

Transfer in de maak: Inter praat met United over Lukaku

'We hebben met Manchester United een meeting gehad over Lukaku', vertelde Ausilio bij zijn terugkeer in Milaan tegen Sky Sport Italia. 'Het was een officieel gesprek tussen twee grote clubs. We zullen zien wat er gebeurt.' De td bevestigde dat het inderdaad de wens is van de nieuwe trainer Antonio Conte om Lukaku te halen. 'Conte wil iedere speler die wij proberen te halen.'

Dat Lukaku op het lijstje staat van de voormalig trainer van Chelsea, is geen verrassing. Conte probeerde de Belgische spits in 2017 ook al te halen, toen Manchester United uiteindelijk met hem aan de haal ging. Lukaku kwam destijds voor 84,7 miljoen euro over van Everton. Volgens Italiaanse media vraagt United nu een vergelijkbaar bedrag voor de 26-jarige aanvaller.

Lukaku kende op Old Trafford een prima eerste seizoen met 27 goals in 51 officiële duels, maar kon daar afgelopen seizoen geen vervolg aan geven met slechts vijftien goals in alle competities. Marcus Rashford kreeg daardoor regelmatig de voorkeur in de punt van de aanval, maar manager Ole Gunnar Solskjaer benadrukte onlangs nog dat Lukaku helemaal niet weg hoeft bij United.

Bij Inter moet Lukaku het speerpunt worden in het elftal van Conte, die in Italië eerder uiterst succesvol was bij Juventus en nu de Nerazzurri terug naar de top moet leiden. Voor Mauro Icardi en Radja Nainggolan is bij die renovatie geen plek. Behalve Lukaku moet ook Edin Dzeko naar San Siro komen. Ondertussen is Inter dicht bij het aantrekken van international Nicolò Barella (Cagliari).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.