Tranen bij Makienok op eenvoudige bekeravond FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht is donderdag zonder problemen de eerste ronde van het TOTO KNVB-Bekertoernooi doorgekomen. Op verplaatsing bij Excelsior'31 werd een eenvoudige overwinning geboekt, waarbij het voor Simon Makienok een emotionele avond werd.

Tranen bij Makienok op eenvoudige bekeravond FC Utrecht
Excelsior '31
Excelsior '31
1 - 4
FC Utrecht
FC Utrecht

Excelsior'31 bouwde de laatste jaren een reputatie op als stuntploeg. In het seizoen 2015/16 schakelde het achtereenvolgens Excelsior en FC Den Bosch uit en twee jaar eerder was Willem II de klos tegen de amateurs uit Rijssen. Donderdag lukte het niet om FC Utrecht echt aan het wankelen te brengen, mede door een defensief strijdplan.

Na negen minuten vond FC Utrecht al een gaatje in de verdediging op Sportpark De Koerbelt. Urby Emanuelson gaf een geweldige steekbal op Leon Guwara, die in twee instanties doelman Melvin Koetsier passeerde. Er kwamen meer mogelijkheden voor de Eredivisionist, maar Sean Klaiber en vooral Sander van de Streek kwamen tekort in de afronding.

De beste mogelijkheid voor de thuisclub was voor Hakim Ezafzafi, maar die schoot in kansrijke positie huizenhoog over. Even daarvoor had Adam Maher de voorsprong juist verdubbeld namens FC Utrecht met een rake strafschop, veroorzaakt door Mirko Zwiers.

Na rust duurde het een kwartier voor de bezoekers zich weer gevaarlijk toonden. Joris van Overeem liet de kans op een derde treffer echter liggen en schoot op aangeven van Vaclav Cerný over het doel. Ook Patrick Joosten bleef verschoond van succes, toen hij tien minuten later de paal raakte. Kort daarna was het wél raak: Issah Abass gleed een voorzet van Klaiber in twee instanties binnen.

FC Utrecht trok de wedstrijd zo beheerst naar zich toe. Excelsior'31, dat in de kwalificatieronden afrekende met RKVV DEM en VV Dongen, redde nog wel de eer. Niet lang na de derde Utrechtse treffer maakte Hielke Penterman via de binnenkant van de paal het enige Rijssense doelpunt.

Vreugde was er daarna ook nog voor Makienok, die uit een snelle counter de eindstand bepaalde. De Deen speelde ruim een jaar geleden zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht en maakte nu na lang blessureleed met succes zijn comeback, wat hem ontroerde. De invaller kon zijn tranen niet bedwingen en beleefde zijn doelpunt intens.

Bekijk hier al onze video's
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.