Tranen bij Guardiola: Barcelona-fan houdt voor altijd van Manchester City

Reacties

Pep Guardiola is het inmiddels wel gewend om prijzen te winnen met Manchester City, zou je denken. Toch deed het binnenhalen van de FA Cup hem veel. Na afloop sprak hij een liefdesverklaring uit naar Manchester City en gaf hij zijn spelers twee dagen vrij.

Tranen bij Guardiola: Barcelona-fan houdt voor altijd van Manchester City
© FA Cup
Manchester City
Manchester City
2 - 1
Manchester United
Manchester United

Manchester City was op Wembley met 2-1 te sterk voor Manchester United en haalde zo zijn tweede hoofdprijs van dit seizoen binnen. Na het laatste fluitsignaal had Guardiola de tranen in zijn ogen staan.

Na het ophalen van de FA Cup stond Guardiola de BBC te woord. 'Dit was ontzettend belangrijk voor ons', verklaarde de coach zijn emotie. 'De FA Cup is zo mooi… Ik ben een Barcelona-fan, maar ik zal voor de rest van mijn leven van deze club houden. We hebben onze fans een mooi cadeau gegeven tegen onze buren.'

'Nu kunnen we het gaan hebben over de treble', vervolgde Guardiola, die daar voor zaterdag nog niks over wilde zeggen. Maar nu de FA Cup binnen is, hoeft City nog maar één stap te zetten. Volgende week wacht de confrontatie met Internazionale, in de Champions League-finale.

De spelers van City hoeven zich dinsdag pas weer te melden. 'Morgen en de dag daarna mogen ze vrij hebben, daarna hebben we drie of vier trainingen richting Inter. Dinsdagochtend zullen we na de training naar Istanbul afreizen', zei Guardiola.

Tot slot lichtte hij, op verzoek, twee blikvangers uit: 'Ilkay Gündogan, wát een seizoen heeft hij gehad. Hij heeft de skills, maar ook de mentaliteit. Ilkay speelt de grote wedstrijden alsof het oefenpotjes zijn, hij kan met die druk omgaan. En John Stones: een ongelooflijke speler. Hij speelt de laatste tijd zó goed en geeft ons de mogelijkheid om op deze manier te spelen. Maar al mijn spelers waren vandaag fantastisch. We hebben geweldig gepresteerd.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.