Tranen bij geschorste Van de Donk: 'Een dom moment'

Reacties

Daniëlle van de Donk kampt met een dubbel gevoel na de zege van de Oranje Leeuwinnen op Zuid-Afrika. De middenvelder pakte op ongelukkige wijze een gele kaart en is daardoor geschorst voor de kwartfinale tegen Spanje. Achteraf kon ze haar emoties niet meer bedwingen.

Tranen bij geschorste Van de Donk: 'Een dom moment'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika

Ze was de enige speelster die op scherp stond bij Oranje, na haar gele kaart in het openingsduel met Portugal. En juist zij ging halverwege de tweede helft op de bon. Na het laatste fluitsignaal kwamen de tranen bij Van de Donk en werd ze getroost door ploeggenoten en stafleden.

'Ik was er wel telkens mee bezig, omdat ik niet die overtreding wilde maken, je gaat heel anders spelen. Maar op sommige momenten denk je ook niet na. Dit was een beetje een dom moment. Dan krijg je toch nog geel, dat is gewoon ontzettend zuur. Je voelt je op dat moment gewoon ontzettend dom', reageerde Van de Donk achteraf bij de NOS.

'Ik sta hier nu met een beetje een dubbel gevoel, je wil natuurlijk niet geschorst zijn voor de volgende ronde, maar dat is helaas wel gebeurd. Daar moet ik nu mee dealen. Vandaag nog even treuren, maar ik ben wel gewoon trots op het team dat we door zijn. De volgende moet opstaan', vindt de aanvallende middenvelder met liefst 144 interlands achter haar naam.

'Ik heb alle vertrouwen in dit team. Ook zonder mij gaan ze het hartstikke goed doen', verzekerde Van de Donk. 'Ze kwamen allemaal naar me toe dat ze voor mij gingen strijden, zodat ik er weer kon staan in de halve finale. Hartstikke lief. Ik heb er vertrouwen in.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.