Trainerssaga krijgt saillant vervolg: NEC legt lot in handen van drietal

Reacties

Adrie Bogers, Rogier Meijer en Ron de Groot maken het lopende seizoen af bij NEC. Het drietal volgt Jack de Gier op, die dinsdag aan de kant werd geschoven in Nijmegen. NEC laat weten dat Bogers, Meijer en De Groot 'op basis van volledige gelijkwaardigheid' voor de groep komen te staan. De Groot zal de communicatie naar buiten op zich nemen.

Trainerssaga krijgt saillant vervolg: NEC legt lot in handen van drietal

De aanstelling van Bogers (foto), Meijer en De Groot is het volgende hoofdstuk in een opvallende trainerssaga. In de zomer van 2017 koos NEC voor Bogers als assistent-trainer, om hem kort daarna al te bevorderen tot hoofdtrainer. Bogers stond tot januari aan het roer in De Goffert en presteerde uitstekend met gemiddeld 2,22 punten per duel.

Hij nam zijn oorspronkelijke rol echter weer in toen de club in de winterstop Pepijn Lijnders aantrok als nieuwe coach. Vier maanden later vertrok Lijnders weer bij NEC, nadat de club er niet in slaagde promotie naar de Eredivisie af te dwingen. De Gier kreeg daarna het vertrouwen in Nijmegen en ook hij kreeg Bogers naast zich als assistent.

Nu De Gier plaats heeft moeten maken, mag Bogers het samen met De Groot en Meijer laten zien bij NEC. De club staat veertiende in de Keuken Kampioen Divisie en heeft een stevige eindsprint om zich nog te kwalificeren voor de play-offs. NEC is zo goed als kansloos voor de vierde periodetitel, dus moet het een plek zien te bemachtigen bij de beste vier clubs naast de periodetitelwinnaars. Op dit moment is het gat naar zo'n positie vijf punten.

Meijer is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van NEC Onder-19. Met dat elftal strijdt hij dit seizoen mee om de titel. De Groot, die ook aansluit en de woordvoering voor en na wedstrijden doet, maakt al meer dan 25 jaar deel uit van de staf. Hij werkte als assistent-trainer, interim-trainer en beloftentrainer bij de club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.