Trainer Ulderink betreurt wanbeleid geliquideerd AGOVV

Het einde van AGOVV Apeldoorn in het profvoetbal betekent dat Andries Ulderink op straat staat als trainer van de club. Een dezer dagen kan hij zijn ontslagbrief verwachten.

Trainer Ulderink betreurt wanbeleid geliquideerd AGOVV

De oefenmeester treurde om het faillissement, maar vooral om de manier waarop het is gegaan. 'Ik wil niet natrappen, maar ik wilde niet geconfronteerd worden met een aantal zaken. Ik wilde niet met punten in mindering gaan werken en ook niet met een spelersgroep die op een gegeven moment geen salaris meer uitbetaald kreeg. Dat is nu wel gebeurd', aldus Ulderink.

Ulderink kwam met een simpele constatering. 'Het geeft ons te denken dat er in drie jaar tijd drie clubs failliet zijn gegaan', duidt hij ook op het faillissement van HFC Haarlem en RBC Roosendaal.

'Er is meer uitgegeven dan er binnenkwam. De Belastingdienst is daarom stennis gaan schoppen. AGOVV heeft de economische tijd tegen gehad en daar is slecht op geanticipeerd. Maar we zullen niet de enige club zijn die het zo vergaat. Het uitgeven van geld is geen garantie dat je ook wat terugkrijgt.'

EmotioneelNadat de kogel eenmaal door de kerk was ontstond er een emotioneel afscheid in Apeldoorn. Spelers vielen elkaar in de armen en zeiden elkaar voor het laatst gedag als speler van AGOVV. Directeur Henk Timmer: 'Het is een verschrikkelijke dag, vooral voor de spelers. Maar het heeft allemaal niet mogen baten.' (Marco Timmer)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's