Trainer en vrijetrappenkoning Mihajlovic overleden op 53-jarige leeftijd

Reacties

Sinisa Mihajlovic is overleden, zo heeft zijn familie vrijdag bevestigd. De Servische trainer, die 53 jaar is geworden, was al enkele jaren ziek. In 2019 werd leukemie vastgesteld bij Mihajlovic.

Trainer en vrijetrappenkoning Mihajlovic overleden op 53-jarige leeftijd
© Pro Shots

Mihajlovic was clubloos sinds zijn ontslag bij Bologna in september 2022. Hij was daar sinds januari 2019 in dienst. Mihajlovic wist Bologna na zijn aantreden te behoeden voor degradatie door dertig punten te pakken in zeventien wedstrijden. Hij leidde de club van de achttiende naar de tiende plek. Toch eindigde het seizoen in mineur, want in de zomer van 2019 maakte Mihajlovic bekend dat bij hem leukemie werd vastgesteld.

Ondanks de diagnose bleef hij aan als trainer. Mihajlovic leidde de club vervolgens tweemaal naar de twaalfde en eenmaal naar de dertiende plaats in de Serie A. De voorbereiding op het huidige seizoen verliep niet soepel. Mihajlovic miste door behandelingen een groot deel van de voorbereiding, waaronder de wedstrijden tegen AZ (1-0) en FC Twente (4-1 nederlaag). Later in de voorbereiding was hij weer in staat om leiding te geven aan de spelersgroep.

In september maakte Bologna bekend afscheid te nemen van de trainer. Voorzitter Joey Saputo sprak van de 'moeilijkste beslissing' die hij ooit nam in zijn functie. 'Ondanks zijn verblijven in het ziekenhuis was hij altijd dicht bij het team. Hij deed zijn uiterste best om in contact te blijven met de spelers', zei Saputo onder meer. 'Hoewel hij nu niet meer de trainer is van Bologna, staan alle mensen binnen de club voor altijd achter hem.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mihajlovic was bezig aan zijn tweede periode bij Bologna, want in een gedeelte van het seizoen 2008/09 was hij al de eindverantwoordelijke. Later in zijn carrière was hij werkzaam als trainer bij onder meer Fiorentina, Sampdoria, AC Milan, Torino en Sporting Portugal, al werd hij in Lissabon al na negen dagen ontslagen, nog voordat zijn contract officieel in werking trad. Verder was Mihajlovic kortstondig bondscoach van Servië.

Als speler won hij in 1991 met Rode Ster Belgrado de Europacup I. Later kwam hij in Italië uit voor clubs als AS Roma, Lazio en Internazionale. Met Lazio (2000) werd hij kampioen van Italië en vanwege het omkoopschandaal bij Juventus staat ook de titel van 2006 met Inter op zijn naam. Mihajlovic was inzetbaar als verdediger en middenvelder. Hij werd gezien als een van de beste vrijetrappennemers aller tijden: met 28 doelpunten uit rechtstreekse vrije trappen staat het Serie A-record nog altijd op zijn naam. In een duel tussen Lazio en Sampdoria maakte hij zelfs een hattrick aan vrije trappen.

Mihajlovic speelde 63 interlands voor Joegoslavië en was actief op het WK 1998 en het EK 2000. Op beide toernooien speelde hij nog tegen het Nederlands elftal, dat in de ronde na de groepsfase te sterk bleek.

In 2019 schreef VI's Bjorn Goorden over de carrière van Sinisa Mihajlovic.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.