Trainer Doll grapt met oude bekende Matic over 'vrienden in Nederland'

Reacties

Uros Matic kijkt uit naar het tweeluik met Ajax in de play-offs van de Champions League. De 29-jarige middenvelder van APOEL Nicosia trof de Amsterdammers in het verleden al met NAC Breda en FC Kopenhagen. Toen die vorige ontmoetingen ter sprake kwamen, mengde trainer Thomas Doll zich in het gesprek.

Trainer Doll grapt met oude bekende Matic over 'vrienden in Nederland'
APOEL Nicosia
APOEL Nicosia
0 - 0
Ajax
Ajax

'Ik heb veel tegen Ajax gespeeld, ook met Kopenhagen', zo blikte de middenvelder terug op zijn periode in Breda. Twee keer ontving hij de Amsterdammers met De Parel van het Zuiden; 0-0 en 2-5. Met Kopenhagen trof hij Ajax in de achtste finale van de Europa League in het seizoen 2016/17. Ajax rekende toen op weg naar de finale af met de Denen op basis van een thuisoverwinning: 2-0. In Kopenhagen was nog met 2-1 verloren. In de play-offs van de Champions League was Ajax toen nog uitgeschakeld door FK Rostov.

Toch telt dat verleden niet voor Matic. 'Voor mij is dit een wedstrijd als alle andere, al ben ik natuurlijk enorm gemotiveerd. Ik heb nog veel vrienden in Nederland, die komen vast kijken bij de wedstrijd in Amsterdam.' Na die zinsnede meldde trainer Thomas Doll zich in het geheel. Ogenschijnlijk niet wetende dat hij te horen was vroeg hij Matic of hij niet bedoelde 'vriendinnen in Nederland.'

Na het onderonsje ging Matic al snel serieus verder. Hij is blij met het fraaie affiche dat uit de loting kwam. 'We hebben veel tijd gehad om ons voor te bereiden', zo doelde hij op het feit dat de competitie in Cyprus nog niet is begonnen. Zodoende was het tweede duel met Qarabag het laatste officiële duel voor APOEL. In die wedstrijd maakte Matic de allesbeslissende 0-2, het doelpunt dat de kampioen van Cyprus in de play-offs bracht. 'Of ik er in geloof? Ja, natuurlijk. Anders had ik hier niet gezeten. Het is gewoon elf tegen elf met één bal', zo kon hij niet zo veel met de favorietenrol van Ajax.

'Voetbal draait om dit soort wedstrijden', vervolgde de Serviër. 'Ajax gaat uit van balbezit en hoewel De Ligt en De Jong weg zijn, beschikken ze nog over veel goede spelers. En toch is het nooit makkelijk voor ploegen hier. Ik verwacht een lastige avond voor Ajax. De Champions League bereiken, dat is voor ons ook het grote doel. Als klein jongetje droom je daar al van en nu zijn we heel dichtbij.'

Spelersprofiel

U. Matić


Geboortedatum:
23 mei 1990
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Šabac
Nationaliteit
Servië
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Abha
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.