Trainer belooft: 'Onervaren Lille reist vol plezier naar Amsterdam'

Reacties

Na de competitiezege op Angers richtte Lille-trainer Christophe Galtier het vizier op Ajax-uit. Hij weet dat het Champions League-avontuur een moeilijke reis zal worden, maar stelde dat zijn ploeg dinsdagavond onbevreesd en onbevangen zal optreden in Amsterdam.

Trainer belooft: 'Onervaren Lille reist vol plezier naar Amsterdam'
Ajax
Ajax
3 - 0
Lille
Lille

Van de eerste vier competitiewedstrijden won Lille er twee (thuis) en verloor het er eveneens twee (uit). Vrijdagavond stond het thuisduel met Angers op de rol, die vijfde wedstrijd van het Ligue 1-seizoen leverde een 2-1 overwinning op. Makkelijk ging dat echter niet, zag ook trainer Galtier. In de slotfase kwamen de bezoekers namelijk nog bijna terug tot een remise.

Dat soort cadeautjes mag zijn ploeg in de Champions League niet weggeven, weet ook Galtier. 'In de 86ste minuut, bij een 2-0 voorsprong, moet de wedstrijd in het slot zitten. Dat het nog spannend werd lag niet aan onze overmoedigheid, maar aan onervarenheid. We vielen in slaap en werden daarvoor gestraft. Als we dat dinsdag ook doen, dan verliezen we. Op deze manier is het in de Ligue 1 al moeilijk, laat staan tegen Ajax in de Champions League. Maar het was vooral belangrijk om vanavond te winnen.' Want nu kan Lille met een goed gevoel toeleven naar het duel in de Johan Cruijff Arena.

Overigens verklapte Galtier dat hij zaterdag al naar Amsterdam zal gaan, om samen met zijn staf het duel tussen de regerend Eredivisie-kampioen en SC Heerenveen te bekijken. 'Vanaf nu mogen en kunnen we aan de clash met Ajax gaan denken. We zullen ons goed voorbereiden en willen daar vastberaden voor de dag komen. We weten wat voor tegenstander we treffen, en dus weten we hoe moeilijk het gaat worden.' Maar, zo stelde hij: 'We reizen vol plezier naar Amsterdam.'

'Ajax kan zomaar eerste worden in de CL-poule, maar helaas ook laatste'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.