Toulouse verhoogt bod op Excelsior-sensatie Dallinga

Reacties

Het naar de Ligue 1 gepromoveerde Toulouse heeft een tweede bod op Excelsior-spits Thijs Dallinga gedaan. De Franse club heeft volgens Franse media 2,5 miljoen euro over voor de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie in de voorbije jaargang. Dallinga kan een meerjarig contract tekenen in Frankrijk.

Toulouse verhoogt bod op Excelsior-sensatie Dallinga
© Pro Shots

Toulouse zag een eerste bod van twee miljoen euro al afgewezen worden door de Rotterdammers. Dallinga heeft bij Excelsior nog een doorlopend contract. Het is niet bekend wat de promovendus uiteindelijk wil ontvangen voor Dallinga, maar dat het meer is dan de nu geboden 2,5 miljoen lijkt wel duidelijk. Ook is niet bekend hoe ver Toulouse wil gaan voor de aanvaller.

Dallinga maakte afgelopen seizoen indruk bij Excelsior door 32 keer te scoren in competitieverband. Hij verruilde vorige zomer FC Groningen voor Rotterdam. Mede dankzij Dallinga en de andere smaakmaker, Mats Wieffer, promoveerde Excelsior uiteindelijk. Wieffer is inmiddels naar Feyenoord vertrokken. Excelsior zal zonder zijn twee smaakmakers een flinke klus wachten om zich te handhaven, maar met de transferbedragen kan de club zich ook zelf roeren op de transfermarkt.

Toulouse richt zich al enige tijd nadrukkelijk op de Nederlandse markt. De in de Ligue 1 teruggekeerde club dankte de promotie in grote mate aan de middenvelders Branco van den Boomen en Stijn Spierings. Onlangs contracteerde Toulouse Zakaria Aboukhlal van AZ.

In Frankrijk wordt Toulouse als meest serieuze gegadigde genoemd voor Dallinga, terwijl ook Lorient geïnteresseerd zou zijn. De Franse pers beweert dat het Rangers van Giovanni van Bronckhorst en Vitesse ook serieuze belangstelling hebben. Dallinga zelf liet zich vorig jaar ontvallen dat hij meer van de geleidelijke weg omhoog is. De stap via de Nederlandse subtop naar het buitenland noemde hij (nog voor hij beslag legde op de topscorerstitel) toen een ideaal scenario.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.