Toulouse gaat door op Eredivisie-tour en plukt Aboukhlal weg bij AZ

Reacties

Zakaria Aboukhlal verlaat AZ. De club uit Alkmaar bevestigt dat de aanvaller naar Toulouse vertrekt. VI meldde vorige week al dat de Fransen zich voor Aboukhlal hadden gemeld. AZ ontvangt een transfersom van twee miljoen euro exclusief bonussen. 

Toulouse gaat door op Eredivisie-tour en plukt Aboukhlal weg bij AZ
© Pro Shots

Dat Toulouse rondkeek op de Nederlandse velden, is geen verrassing. De club heeft namelijk bijzonder goede ervaringen met spelers die voorheen in Nederland speelden. Branco van den Boomen was in het kampioensjaar de grote smaakmaker en ook Stijn Spierings had een belangrijke rol in de promotie van Toulouse.

'Met meerdere belangrijke doelpunten heeft Zakaria absoluut zijn kwaliteiten getoond en heeft hij zijn waarde voor het elftal laten zien', reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts op de website van AZ. 'Bovendien is hij de afgelopen jaren uitgegroeid tot Marokkaans international. We bedanken Zakaria voor zijn inzet voor onze club en wensen hem veel succes in Frankrijk en met zijn interlandcarrière.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 22-jarige Aboukhlal, die voor vier jaar heeft getekend, zegt op de website van Toulouse erg blij te zijn met zijn nieuwe avontuur: 'Dit is een historische club in Frankrijk. Het is een nieuw hoofdstuk van mijn carrière. Ik wil deze stap graag zetten en wil hier nog beter worden. Ik wil de fans en de club gelukkig maken.'

Aboukhlal had nog een contract tot medio 2023 had bij AZ. Hij speelde sinds 2019 in Alkmaar; AZ nam hem in dat jaar over van PSV. Uiteindelijk speelde Aboukhlal 69 wedstrijden in de Eredivisie en kwam hij tot veertien wedstrijden in Europa.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.