Totti fan van Ziyech: 'Ik weet zeker dat hij de juiste keuze was voor AS Roma'

Reacties

Als het aan Francesco Totti had gelegen, was Hakim Ziyech vorig jaar naar AS Roma verhuisd. Dat heeft het Romeinse boegbeeld maandagmiddag verteld op een zeer uitgebreide persconferentie, waarop hij emotioneel zijn afscheid van I Giallorossi aankondigde.

Totti fan van Ziyech: 'Ik weet zeker dat hij de juiste keuze was voor AS Roma'

Sinds twee jaar was Totti lid van de directie van AS Roma, de club waarvoor hij zijn volledige spelersloopbaan speelde. Die functie legt hij nu op eigen initiatief neer. Totti kan zich niet vinden in het beleid van zijn geliefde club en voelt zich onder de huidige eigenaar James Pallotta niet langer gewenst in Rome. Op de persconferentie van maandag legde hij uit dat hij zich niet serieus genomen voelde, onder meer door de situatie rondom Ziyech.

De Ajax-vedette stond vorig jaar zomer in de belangstelling van AS Roma, maar bleef uiteindelijk in Amsterdam. 'Ik noem geen namen, uit respect', begon Totti zijn verhaal. Desondanks werd het vrijwel direct duidelijk over welke spelers hij het had: Javier Pastore (die vorig jaar zomer overkwam van Paris Saint-Germain) en Ziyech. 'Ik kwam net terug van vakantie, toen ik door de clubleiding gevraagd werd naar mijn mening over een bepaalde speler. Daarop antwoordde ik dat die speler op dit moment niet goed zou zijn voor AS Roma.'

Daarmee doelt hij dus op Pastore, zo blijkt uit zijn uitleg. 'Eusebio Di Francesco (de toenmalige trainer, red.) speelde 4-3-3. Maar deze speler past niet in dat systeem en had in zijn carrière al duizenden blessures gehad. Dus ik gaf mijn mening: we moesten een andere speler halen.' Er werd niet naar Totti geluisterd, Pastore werd alsnog binnengehaald.

En dat was tegen het zere been van Totti, die in Ziyech een veel betere optie zag. 'Ik zou een speler van Ajax hebben gehaald. De andere directeuren zeiden dat ik altijd zeurde, dat ik problemen veroorzaakte, terwijl zij degenen waren die mij om mijn mening vroegen. Ik had inderdaad een andere keuze gemaakt, maar ik weet zeker dat hij de juiste keuze was geweest.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.