Tottenham op zoek naar goals na zoveelste blessuredrama

Reacties

De blessurecrisis bij Tottenham Hotspur wordt steeds erger. De Engelse topclub moet het de komende maanden doen zonder Dele Alli en wacht een zoektocht naar doelpunten.

Tottenham op zoek naar goals na zoveelste blessuredrama

Alli raakte afgelopen zondag tegen Fulham geblesseerd aan zijn hamstring. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat er sprake is van een scheur in de hamstring, waardoor de aanvallende middenvelder ongeveer zes weken buitenspel staat. Hij keert dan ook pas in maart terug bij Tottenham.

Het wegvallen van Alli komt hard aan bij Tottenham. Manager Mauricio Pochettino zag eerder Harry Kane al uitvallen. De spits keert net als Alli pas in maart terug op het veld. Daarnaast is Heung-Min Son afwezig vanwege zijn deelname aan het toernooi om de Azië Cup met Zuid-Korea en kampt ook Lucas Moura met een blessure.

Met de return tegen Chelsea in het toernooi om de League Cup van donderdag op het programma, is het bij Tottenham vooral de vraag wie er voor de doelpunten moet zorgen. Kane, Son, Alli en Lucas maakten dit seizoen gezamenlijk 33 van de 48 doelpunten in de Premier League. De nog wel fitte Lamela en Eriksen waren ieder goed voor vier goals en zullen nu de kar moeten trekken.

Pochettino blijft ondanks de blessure van de 22-jarige Alli positief. 'Ik ben heel optimistisch. We bereiden ons voor op de wedstrijd tegen Chelsea. We moeten oplossingen vinden. Op Stamford Bridge zullen we solide, agressief en aanvallend moeten spelen.'

Behalve Kane en Alli zijn ook Victor Wanyama en Moussa Sissoko geblesseerd. De enige fitte aanvallers binnen de selectie zijn Georges-Kevin N'Koudou, Lamela en Fernando Llorente. Ook Vincent Janssen is fit, maar hij maakt geen deel uit van de plannen van Pochettino.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.