Tottenham Hotspur zet manager Pochettino op straat

Reacties

Mauricio Pochettino is niet langer de manager van Tottenham Hotspur. De Londenaren hebben dinsdagavond bekendgemaakt dat de Argentijn is ontslagen. Daarmee komt er een einde aan zijn dienstverband van vijfenhalf jaar.

Tottenham Hotspur zet manager Pochettino op straat
© Pro Shots

Tottenham is ronduit dramatisch begonnen aan het huidige seizoen. Na twaalf competitieduels staat de verliezend Champions League-finalist van vorig seizoen slechts veertiende, terwijl het ook in het miljardenbal bepaald niet soepel loopt. Er werd weliswaar twee keer ruim gewonnen van Rode Ster Belgrado (5-0 en 0-4) maar de 2-2 tegen Olympiakos Piraeus en (vooral) de vernederende 2-7 thuisnederlaag tegen Bayern München kwamen hard aan in Londen.

'Mauricio Pochettino en zijn stafleden zijn per direct vrijgesteld van hun werkzaamheden', zo laat de club in een statement weten. 'We wilden deze wijziging absoluut niet doorvoeren, en dus is het geen makkelijke of overhaaste beslissing geweest', aldus voorzitter Daniel Levy. 'De tegenvallende competitieresultaten aan het einde van het vorige, en aan het begin van het huidige, seizoen zijn extreem teleurstellend. Het bestuur moet soms moeilijke besluiten nemen, maar deze is genomen in het belang van de club.'

Toch toont de club ook dankbaarheid. 'Mauricio en zijn staf zullen voor altijd onderdeel zijn van onze historie. Ik heb enorme bewondering voor de manier waarop hij met moeilijke situaties is omgegaan', aldus Levy, daarmee onder meer doelend op de periode dat Spurs niet in het eigen stadion kon spelen, maar moest uitwijken naar Wembley. 'Ik wil hem en zijn staf bedanken voor alles wat zij hebben bijgedragen. Ze zullen hier altijd welkom zijn.'

Ook richt de preses de blik op de toekomst. 'We hebben een getalenteerde selectie. Nu is het zaak om nieuwe energie in het elftal krijgen en onze supporters alsnog een positief seizoen te geven.' Het statement wordt afgesloten met de mededeling dat de club 'te zijner tijd' een nieuwe staf zal presenteren.

'De handen van Mourinho zullen jeuken van de potentie bij Spurs'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.