Tottenham Hotspur trekt de knip voor eerste grote zomeraanwinst

Reacties

Tottenham Hotspur staat op het punt om zijn eerste grote aankoop van deze transferzomer te doen. De Londenaren hebben een akkoord bereikt met Brighton & Hove Albion over Yves Bissouma, die ergens later deze week (vermoedelijk donderdag) medisch gekeurd zal gaan worden.

Tottenham Hotspur trekt de knip voor eerste grote zomeraanwinst
© Pro Shots

De 25-jarige Bissouma wordt de derde nieuwkomer bij Tottenham voor komend seizoen, na doelman Fraser Forster en aanvaller Ivan Perisic. Zij kwamen transfervrij naar Londen; voor Bissouma wordt een bedrag tussen de 28 en 35 miljoen euro betaald. De Malinees international staat sinds de zomer van 2018 op de loonlijst bij Brighton en heeft daar nog een contract voor een jaar.

Tottenham was in januari ook al geïnteresseerd in Bissouma. Een tussentijds vertrek van de middenvelder was voor Brighton onbespreekbaar, maar nu komt het alsnog tot een transfer. Volgens Sky Sports hadden ook Arsenal, Aston Villa en Everton belangstelling voor de middenvelder, die nog niet zolang geleden ook al eens aan Manchester United werd gelinkt.

Tottenham eindigde in het afgelopen seizoen als vierde in de Premier League en gaat daardoor de Champions League in. Volgens Engelse media heeft coach Antonio Conte een flink transferbudget gekregen om met zijn ploeg de volgende stap te zetten. Bissouma wordt de eerste topaankoop van deze zomer. Het is nog niet bekend voor hoeveel jaar hij kan gaan tekenen in Londen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.