Tottenham Hotspur pikt nieuwe doelman op bij Atalanta

Reacties

Tottenham Hotspur heeft Pierluigi Gollini vastgelegd. De Italiaanse goalie wordt voor een seizoen gehuurd van Atalanta Bergamo, met een optie tot koop.

Tottenham Hotspur pikt nieuwe doelman op bij Atalanta
© Pro Shots

Voor Gollini betekent de overstap een terugkeer naar Engeland. De 26-jarige Italiaan speelde in de jeugd bij Manchester United en was later actief bij Aston Villa. De club uit Birmingham verkocht hem in 2018 voor ruim vier miljoen euro aan Atalanta, waar Gollini vorig seizoen nog basisspeler was.

Bij Tottenham moet de aanwinst gaan concurreren met Hugo Lloris. De kans is groot dat de 34-jarige Fransman komend seizoen nog de voorkeur krijgt van manager Nuno Espírito Santo. Het contract van Lloris loopt volgend jaar af en Gollini krijgt de kans om te laten zien dat hij een goede vervanger is voor de WK-winnaar.

Tottenham kan Gollini voor een bedrag van vijftien miljoen euro definitief overnemen. De koopoptie wordt automatisch geactiveerd als de keeper tot twintig competitie-optredens komt voor de Londenaren. Spurs en Atalanta zouden ook in gesprek zijn over een transfer van Cristian Romero, die mogelijk het voorbeeld van Gollini volgt door naar Noord-Londen te vertrekken. Spurs sloeg eerder deze week al een slag door het contract van Heung-Min Son te verlengen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.