Tottenham Hotspur is meest winstgevende voetbalclub ter wereld

Reacties

Drie voetbalclubs staan in de toptien van sportclubs met de grootste winst. Dat is de uitkomst van een onderzoek van het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Tottenham Hotspur is meest winstgevende voetbalclub ter wereld
© Pro Shots

De journalisten van het tijdschrift keken naar de winst die sportclubs in de voorbije drie jaar gemaakt hebben. American Football-club Dallas Cowboys presteerde met afstand het beste. De club uit Texas maakte in die periode een winst van omgerekend 1,09 miljard euro.

Tottenham Hotspur is de voetbalclub met de hoogste klassering in het elitelijstje. De club van voorzitter Daniel Levy, die als het gaat om transfers bekendstaat als een keiharde onderhandelaar, maakte een winst van 386 miljoen euro. Financieel specialist Kieran Maguire stond niet te kijken van die uitkomst, liet hij weten in Engelse media: 'Tottenham is niet alleen de meest winstgevende club in de Premier League-historie, het is dat ook nog met een grote afstand.'

In de toptien van Forbes staan drie voetbalclubs. Alle drie komen ze uit de Premier League. Waar Tottenham de nummer drie is, staat Manchester United (376 miljoen euro) vijfde. Manchester City is de nummer tien met een winst van 307 miljoen euro over de voorbije drie jaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.