Tottenham Hotspur en Bayern München informeerden naar Ten Hag

Reacties

Tottenham Hotspur en Bayern München hebben de afgelopen weken een lijntje uitgegooid naar de beschikbaarheid van Erik ten Hag. Vrijdag koos de 51-jarige trainer desondanks voor een contractverlenging bij Ajax.

Tottenham Hotspur en Bayern München informeerden naar Ten Hag
© Pro Shots

De nieuwe verbintenis vormde het slotstuk van een turbulente periode rond Ten Hag. Onlangs nam Bayern München officieel contact op met zowel Ajax als de trainer. De grootmacht uit Duitsland legde de verschillende opties naast elkaar. Als Bayern München niet met topkandidaat Julian Nagelsmann tot een akkoord zou komen, was Ten Hag een van de opties voor de club uit Zuid-Duitsland. Bayern kwam echter tot een akkoord met zowel RB Leipzig (over een transfersom van 25 miljoen euro) als de trainer zelf.

Ook RB Leipzig, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach en Eintracht Frankfurt waren concreet, maar tot een transfer leidde het niet. Afgelopen week voegde Tottenham Hotspur zich in dat rijtje. En dit nam concrete vormen aan. De Londense club nam telefonisch contact op met Ten Hag en Ajax. De trainer gaf aan dat hij nagenoeg rond was met Ajax over contractverlenging en zijn focus volledig bij die club ligt. Hij is voor zijn gevoel nog niet klaar in Amsterdam.

Daarmee viel Ten Hag af op het lijstje van Spurs, dat bij de start van de zoektocht naar een opvolger voor José Mourinho naar de beschikbaarheid van meerdere trainers geïnformeerd heeft. Als interim heeft Ryan Mason nu de touwtjes in handen bij de Londense club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.