Tottenham haalt met Argentijn Foyth concurrent voor ex-Ajacieden

Reacties

Tottenham Hotspur heeft op de valreep pas zijn derde versterking van de zomer gepresenteerd. De negentienjarige verdediger Juan Foyth is overgenomen van Estudiantes en gaat bij de Premier League-club de concurrentie aan met onder anderen Davinson Sánchez.

Tottenham haalt met Argentijn Foyth concurrent voor ex-Ajacieden

Laatstgenoemde werd een week geleden door Spurs voor minstens veertig miljoen euro (kan oplopen tot 42) gekocht van Ajax. Aan Foyth is Tottenham volgens Engelse media slechts een transfersom van zo'n tien miljoen euro kwijt. De Argentijnse centrumverdediger (op de hoofdfoto bij het WK Onder-20 in duel met Engelsman Adam Armstrong) heeft voor vijf seizoenen getekend.

Tottenham hield zich in tegenstelling tot de concurrentie in de top van de Premier League lang rustig deze zomer. Uiteindelijk werd met Paulo Gazzaniga nog een nieuwe doelman gehaald. De Argentijn werkte eerder onder landgenoot Mauricio Pochettino bij Southampton en gaat nu wellicht concurreren met Michel Vorm voor de rol in de schaduw van eerste doelman Hugo Lloris. Vorm wordt genoemd bij Crystal Palace.

De nummer twee van vorig jaar is stroef begonnen aan het nieuwe Premier League-seizoen. Door de nederlaag tegen Chelsea en vervolgens het gelijkspel tegen Burnley staat Tottenham na drie speelronden negende met vier punten. Bij de club uit Noord-Londen genieten ex-Ajacieden Toby Alderweireld en Jan Vertonghen nog altijd het vertrouwen als centraal duo.

Ajax-goudmijn Sánchez was simpelweg te goed voor de Eredivisie
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.