Tottenham gaat in beroep tegen veelbesproken rode kaart Son

Reacties

Tottenham Hotspur heeft beroep aangetekend tegen de rode kaart die Heung-min Son zondag kreeg in het veelbesproken duel met Everton (1-1), waarin André Gomes een verschrikkelijke blessure opliep.

Tottenham gaat in beroep tegen veelbesproken rode kaart Son
© Pro Shots

De Zuid-Koreaanse aanvaller haalde in de 79ste minuut Gomes onderuit, waarna de Portugese middenvelder vervolgens met Spurs-back Aurier in botsing leek te komen en zich zwaar blesseerde. Alle betrokkenen maakten duidelijk dat er van opzet geen sprake was, maar de in shock verkerende Son moest het veld desondanks verlaten met rood.

Dat zou hem op een automatische schorsing van drie Premier League-duels komen te staan, maar daar gaat Tottenham volgens diverse Engelse media dus niet mee akkoord. In eerste instantie toonde scheidsrechter Martin Atkinson namelijk een gele kaart, voordat hij daarna op advies van de VAR alsnog naar zijn borstzak greep voor een rode prent.

De Premier League legde in een statement al uit dat Son die rode kaart kreeg omdat hij met zijn actie de veiligheid van zijn tegenstander in gevaar gebracht. Spurs-manager Maurico Pochettino vond echter dat de VAR de verkeerde beslissing nam. 'Het was duidelijk dat het nooit de intentie was van Son om de situatie die daarna ontstond te creëren.'

VAR
De Argentijnse trainer vond het 'ongelooflijk' dat Son rood kreeg en had het idee dat die vooral werd getrokken omdat Gomes ernstig geblesseerd raakte. 'De VAR moet de actie van Son beoordelen, niet wat er daarna gebeurt. De scheidsrechter besloot geel te geven, maar de VAR veranderde dat. Het is het volgende bewijs dat de rol van de VAR nog niet duidelijk is.'

Ook Pochettino was uiteraard geschrokken van de blessure die Gomes opliep. De manager wenste de middenvelder na afloop van het duel names de hele selectie het allerbeste en bedankte Everton-aanvoerder Seamus Coleman dat hij na de wedstrijd in de Spurs-kleedkamer kwam om Son te troosten. Gomes is inmiddels met succes geopereerd, meldde Everton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Everton
Meer over Everton
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.