Tottenham brengt fans in extase met foto van duif en sluit megadeal

Reacties

Tottenham Hotspur heeft Richarlison officieel binnen. De aanvaller komt over van Everton en heeft een contract ondertekend tot de zomer van 2027. Hij is een van de duurste aankopen uit de clubgeschiedenis van The Spurs.

Tottenham brengt fans in extase met foto van duif en sluit megadeal
© Pro Shots

Volgens eerdere berichtgeving van The Guardian betaalt Tottenham een vaste transfersom van 58 miljoen euro, die kan oplopen tot 70 miljoen euro. Voor slechts één speler betaalde Tottenham ooit een hogere vaste transfersom: in 2019 kwam Tanguy Ndombele voor 60 miljoen euro over van Olympique Lyon en zijn transfersom kon nog eens oplopen met 10 miljoen euro.

Tottenham bracht de supporters van de club vrijdagochtend in extase door een foto van een duif op sociale media te zetten. De duif stond op de haan die bovenop het stadion van de club staat en onderdeel vormt van het clublogo. Supporters wisten genoeg, want Richarlison staat erom bekend vaak een duif uit te beelden na een doelpunt. Daar begon hij ooit mee in Brazilië, nadat hij werd geïnspireerd door een lokale band uit Rio de Janeiro.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Manager Antonio Conte ziet in Richarlison de ideale aanvulling voor de frontlinie, omdat de 25-jarige Braziliaan al gewend is aan de Premier League en voorin op alle posities uit de voeten kan. De afgelopen vijf jaar was de 36-voudig international 53 keer trefzeker in 152 officiële duels voor Everton, dat hem in 2018 voor veertig miljoen euro overnam van Watford.

Mogelijk betekent de komst van Richarlison ook dat Tottenham welwillender tegenover een zomers vertrek van Bergwijn staat. Ajax is al tijden bezig om de Oranje-international aan te trekken. Afgelopen seizoen moest de 24-jarige ex-PSV'er door de aanwezigheid van Harry Kane en Heung-Min Son het in Noord-Londen hoofdzakelijk met invalbeurten doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.