Tottenham blameert zich in FA Cup tegen hekkensluiter League One

Reacties

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Tottenham Hotspur in de Engelse beker een beschamend resultaat behaald tegen een laag geklasseerd team. Zondagavond werd er in de achtste finale van de strijd om de FA Cup niet gewonnen van Rochdale: 2-2.

Tottenham blameert zich in FA Cup tegen hekkensluiter League One

Terwijl League One-hekkensluiter Rochdale - de club speelde wel vier wedstrijden minder dan nummer 23 Bury - rustig kon toewerken naar de bekerwedstrijd, stond Tottenham voor het belangrijke duel met Juventus in de achtste finale van de Champions League. In Italië toonde de club van manager Mauricio Pochettino ruggengraat door terug te komen van een 2-0 achterstand: 2-2.

Na de zware klus in Turijn rouleerde Pochettino in zijn basisopstelling, waardoor spelers als Harry Kane, Dele Alli en Davinson Sánchez op de bank zaten. Michel Vorm kreeg zoals altijd in het FA Cup-toernooi een plek onder de lat, tevens was hij aanvoerder van The Spurs.

Het veredelde B-team van Tottenham bracht in het bekertoernooi niet altijd wat ervan verwacht werd. Zo dwong Newport County in de vorige ronde een replay af tegen de nummer vijf van de Premier League. Ook Rochdale stuntte, op slag van rust maakte Ian Henderson de 1-0 na een snelle aanval.

Tottenham moest zodoende weer alles uit de kast halen om een beschamende nederlaag te voorkomen. Lucas Moura zorgde na een uur voor wat opluchting bij de uitclub, door met zijn eerste goal in het Tottenham-shirt voor de 1-1 te zorgen.

Om een overwinning te forceren stuurde Pochettino zijn sterspelers het veld in tijdens het laatste half uur en opnieuw was het Kane die scoorde. Vanaf de stip maakte hij de 1-2, wat dit seizoen alweer zijn 34ste doelpunt was in 35 wedstrijden. De buit leek binnen, maar Rochdale gaf het bekersprookje een verrassende wending. Uit de laatste aanval van de wedstrijd scoorde Steve Davies (zie video onder).

Zodoende moet Tottenham in het al zo drukke seizoen nogmaals spelen tegen Rochdale. De hekkensluiter op het derde niveau van Engeland krijgt als beloning voor het resultaat een mooie wedstrijd op Wembley, de tijdelijke thuisbasis van Tottenham.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.