Totale onrust bij ADO: Van As en Jansma per direct weg

Reacties

ADO Den Haag heeft manager voetbalzaken Jeffrey van As aan de kant gezet. De beleidsbepaler kreeg dinsdag te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd zou worden en werd per direct vrijgesteld van zijn werkzaamheden. Ook Kees Jansma heeft de club verlaten.

Totale onrust bij ADO: Van As en Jansma per direct weg
© Pro Shots

Van As werkte van 2010 tot 2014 als technisch directeur bij NAC Breda. In januari 2017 maakte hij de overstap naar ADO, waar hij in het laatste jaar van zijn sportieve loopbaan nog actief was als speler. Hij is niet de eerste die dit seizoen van het toneel verdwijnt in de Hofstad: hoofdtrainer Fons Groenendijk ging hem al voor. 'Met name door de gang van zaken in het huidige seizoen was er onvoldoende draagvlak bij de raad van commissarissen om het contract van Jeffrey te verlengen', legt algemeen directeur Mohammed Hamdi uit op de clubwebsite.

'Daarna is hij vrijgesteld van werkzaamheden, zodat hij de tijd krijgt om zich te oriënteren op de toekomst, maar wij ook verder kunnen kijken met betrekking tot het technische beleid voor de langere termijn', vervolgt Hamdi, die niet duidelijk maakt of de zoektocht naar een nieuwe trainer een rol heeft gespeeld in het besluit om Van As te laten gaan.

Uit ontevredenheid over het beleid heeft ook Jansma besloten op te stappen. De ervaren journalist was adviseur van de directie. 'Ik ben afgelopen zomer uit liefde voor ADO Den Haag ingestapt als directieadviseur. Ik heb getracht om de club te voorzien van goede adviezen, maar het échte gevoel dat deze terug te zien zijn in het beleid ontbreekt. Hoewel er sprake is van een verschil in inzicht en ik het erg jammer vind dat het zo gelopen is, zal ik altijd supporter blijven van deze mooie club.'

Hamdi baalt van het vertrek van Jansma. 'We betreuren de keuze van Kees om terug te treden als adviseur van de directie, maar respecteren zijn besluit. Hoewel ook het vertrek van Kees zeer vervelend is, nemen we afscheid met een handdruk en hebben we tegen Kees gezegd dat hij hier altijd welkom zal zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.