Totale omwenteling bij SC Heerenveen: ook rvc vertrekt

Reacties

Behalve directeur Luuc Eisenga vertrekt ook de volledige raad van commissarissen bij SC Heerenveen. Dat is het gevolg van een vertrouwensbreuk met het Stichtingsbestuur.

Totale omwenteling bij SC Heerenveen: ook rvc vertrekt

De rvc sprak de afgelopen weken zijn steun uit voor Eisenga, maar inmiddels heeft het Stichtingsbestuur aangegeven dat het op zijn beurt geen vertrouwen meer heeft in de rvc. Deze bestaat uit voorzitter Jorrit Jorritsma, Gerard Kremer en Hans Westerhof. Deze vertrouwensbreuk betekent dat de rvc later deze maand niet opnieuw benoemd zal worden en Heerenveen op zoek zal moeten naar vervangers, al blijft Westerhof mogelijk als enige van het drietal aan. Dat laatste wordt later deze maand duidelijk. Directeur Eisenga vertrekt per 1 maart.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We hadden hier liever niet gezeten', lichtte rvc-voorzitter Jorrit Jorritsma toe bij het persmoment waarop zowel het vertrek van Eisenga als de rvc wereldkundig werd. 'Namens de rvc heb ik bijna drie jaar lang goed met Luuc gewerkt. Intern heeft het weleens gedonderd, naar buiten toe was het altijd helder. Natuurlijk zijn wij niet doof geweest voor alle kritische geluiden, maar het vertrouwen dat wij onlangs in hem hebben uitgesproken staat overeind. Waarom het Stichtingsbestuur het vertrouwen in ons heeft opgezegd? Dat moeten jullie maar aan hen vragen.'

Eisenga erkende dat het de afgelopen periode niet rustig is geweest rond zijn positie. 'Maar ik heb nooit geprobeerd te polariseren, ik heb geprobeerd de mensen bij elkaar te houden.' Eisenga zei dat hij de club beter achterlaat dan toen hij bijna drie jaar geleden aantrad. 'We presenteren volgende week het jaarverslag aan het Stichtingsbestuur. We hebben vorig seizoen weer zes miljoen winst gemaakt, het eigen vermogen is 26 miljoen. Het glas rond deze club is vaak halfleeg, het mag ook weleens halfvol.'

De directeur erkende dat hij zelf fouten heeft gemaakt, maar noemde het krachtenveld rondom de club als complicerende factor. 'Deze club heeft in tien jaar zes directies gehad', zei hij. 'En je hoeft geen geschiedenis gestudeerd te hebben om te zien wat Bokito-gedrag in de bestuurskamer van deze club teweeg heeft gebracht.' Eisenga heeft zich gestoord aan de onrust in de top van de club: 'Ik wilde directeur zijn van een sportclub, ik had geen zin om in House of Cards te spelen.'

Het Stichtingsbestuur van SC Heerenveen is nu belast met het installeren van een nieuwe rvc, waarna er per 1 maart een opvolger voor Eisenga gevonden moet zijn. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.