Torreira volgende aanwinst voor nieuwe Arsenal-manager Emery

Reacties

Arsenal heeft de vierde aanwinst voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. De Uruguayaanse WK-ganger Lucas Torreira komt over van Sampdoria, dat naar verluidt circa 28 miljoen euro ontvangt voor de 22-jarige controlerende middenvelder.

Torreira volgende aanwinst voor nieuwe Arsenal-manager Emery

De transfer van Torreira hing al langer in de lucht, maar de afronding liet op zich wachten zolang de 1 meter 68 kleine spelbepaler nog actief was op het WK met Uruguay. Op het toernooi in Rusland kwam de achtvoudig international in alle vijf de wedstrijden in actie. Na invalbeurten tegen Egypte en Saoedi-Arabië gaf bondscoach Óscar Tabárez hem tegen Rusland een basisplaats, die hij vervolgens niet meer kwijtraakte. Uruguay werd in de kwartfinale door Frankrijk uitgeschakeld.

Torreira kende afgelopen seizoen zijn grote doorbraak bij Sampdoria, waar hij in zijn tweede seizoen in de Serie A uitgroeide tot een van de beste defensieve middenvelders van de Italiaanse competitie. Het resulteerde niet alleen in een plek in de Uruguayaanse WK-selectie, maar ook in belangstelling van grote internationale clubs. Arsenal was het meest concreet en kwam tijdens het WK een transfersom overeen met Samp.

Nu Arsenal ook met Torreira de laatste plooien heeft gladgestreken, is de deal formeel afgerond. Voor de nieuwe manager Unai Emery is hij na doelman Bernd Leno (Bayer Leverkusen), rechtsback Stephan Lichtsteiner (Juventus) en verdediger Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund) de vierde nieuweling. De totale uitgaven van Arsenal voor deze zomer staan vooralsnog op zo'n zeventig miljoen euro.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.