'Torenhoge afkoopsom en verleden Pochettino nopen Spurs tot crisisoverleg'

Reacties

Tottenham Hotspur-voorzitter Daniel Levy heeft tijdens deze interlandperiode gesprekken gevoerd met Mauricio Pochettino over diens toekomst als manager van de club uit Noord-Londen, aldus The Telegraph.

'Torenhoge afkoopsom en verleden Pochettino nopen Spurs tot crisisoverleg'
© Pro Shots

De seizoenstart van het elftal van Pochettino was matig en na twaalf wedstrijden bezet de ploeg de veertiende plaats. De laatste vijf duels werd er niet een keer gewonnen en dat maakt dat de positie van Pochettino wederom onderwerp van gesprek is. Bronnen melden dat het Premier League-treffen van aankomend weekend met West Ham United weleens cruciaal kan zijn voor wat betreft Pochettino's toekomst als manager van de Spurs.

De Argentijn staat al vijf jaar aan het roer bij de Premier League-club, sinds hij in 2014 overkwam van Southampton. Vorig seizoen leidde hij de Spurs nog naar de finale van de Champions League en werd zijn ploeg vierde in de competitie. Daarna wilde hij een bezem door de selectie halen, maar slaagde de club er niet in onder anderen Christian Eriksen, Toby Alderweireld en Danny Rose te verkopen.

Poch verlengde zijn contract in 2018 echter nog tot medio 2023, waardoor een mogelijk ontslag de club om en nabij vijftien miljoen euro te gaan kosten. Mede daarom zou de voorkeur van Levy uitgaan naar een vertrek in onderling overleg en daar zou afgelopen week over gesproken zijn door het tweetal.

Als mogelijke opvolgers zingen de namen van José Mourinho en Max Allegri rond, terwijl ook Carlo Ancelotti kandidaat zou zijn. Laatstgenoemde is op dit moment nog trainer van Napoli, maar is na een reeks aanvaringen met voorzitter Aurelio De Laurentiis niet langer zeker van zijn baan. Ook Eddie Howe (Bournemouth) en Julian Nagelsmann (RB Leipzig) worden genoemd, maar staan net als Ancelotti nog onder contract bij een andere club.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
11
Southampton
38
15
7
16
51-60
-9
52
12
Everton
38
13
10
15
44-56
-12
49
13
Newcastle United
38
11
11
16
38-58
-20
44
14
Crystal Palace
38
11
10
17
31-50
-19
43
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer M. Pochettino
Meer over M. Pochettino
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.