Toptransfer lonkt voor FC Groningen-revelatie Gudmundsson

Reacties

Gabriel Gudmundsson is mogelijk bezig aan zijn laatste maanden bij FC Groningen. De Zweedse vleugelverdediger wordt gevolgd door Europese topclubs.

Toptransfer lonkt voor FC Groningen-revelatie Gudmundsson
© Pro Shots

RB Leipzig en Napoli zijn in het bijzonder zeer gecharmeerd van de 21-jarige linkspoot. Ook is er sprake van belangstelling Manchester City en Borussia Dortmund.

Tot een concreet bod heeft de interesse nog niet geleid, maar wel is FC Groningen op de hoogte van de toenemende belangstelling voor Gudmundsson. De noorderlingen spraken eerder dit seizoen de intentie uit om het tot 2022 doorlopende contract van het talent, waarin een optie voor nog een jaar is opgenomen, te verlengen. Gezien de grote interesse voor zijn diensten is het waarschijnlijk dat de Zweed aankomende zomer al een miljoenentransfer gaat maken.

Gudmundsson heeft zich dit seizoen tot revelatie ontpopt bij FC Groningen. Dat heeft hij gedaan in de rol van linkervleugelverdediger, waar hij vorig seizoen nog werd gebruikt als vleugelaanvaller. In de laatste linie heeft Gudmundsson zich echter bewezen als defensief betrouwbaar én aanvallend wapen. In negentien duels gaf hij vijf assists. De afgelopen wedstrijden stond hij aan de kant met een enkelblessure.

FC Groningen nam Gudmundsson, zoon van voormalig Zweeds international Niklas Gudmundsson, in 2019 over van Halmstads BK.

Spelersprofiel

G. Gudmundsson


Geboortedatum:
29 april 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Malmö
Nationaliteit
Zweden
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
74 kg
Huidige club:
Lille
Huidige club:
Lille II
Nationaal team:
Zweden
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.