Toptalent Piroe wijst Duitse en Italiaanse clubs af voor PSV

Reacties

Joël Piroe speelt ook volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk voor PSV. De negentienjarige aanvaller is er in hoofdlijnen uit met de club over verlenging van zijn aflopende contract. Daarmee stelt de jonge goalgetter meerdere buitenlandse clubs teleur.

Toptalent Piroe wijst Duitse en Italiaanse clubs af voor PSV

Piroe maakte in 2014 de overstap van de jeugd van Feyenoord naar Eindhoven en geldt al jaren als één van de grootste talenten uit de PSV-opleiding. Afgelopen seizoen speelde hij onder Mark van Bommel bij PSV Onder-19, waar hij indruk maakte met zijn scoringsdrift: in 46 wedstrijden voor die ploeg kwam hij tot 36 goals. Ook bij de jeugdelftallen van Oranje scoorde Piroe erop los.

Dat viel ook op in het buitenland. Juventus deed afgelopen zomer een bod van 2,5 miljoen euro op de destijds achttienjarige Piroe, maar PSV ging daar niet op in. Omdat het contract van de spits komende zomer afloopt, deed Juventus onlangs nog een poging. De Italiaanse topclub stuurde een directeur naar Eindhoven om te onderhandelen, maar ving opnieuw bot. Ook onder meer 1899 Hoffenheim en FSV Mainz 05 wilden Piroe graag overnemen.

De spits wil graag bij PSV blijven, niet in de laatste plaats omdat hij bij Juventus vooral in beeld was voor het tweede elftal, maar verlangt wel enig perspectief op speeltijd in de hoofdmacht. De concurrentie in de voorhoede bij de Eindhovenaren is immers groot, met spitsen als Luuk de Jong, Sam Lammers (nu nog verhuurd aan SC Heerenveen) en Maximiliano Romero. Piroe is dit seizoen voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie goed voor tien doelpunten, maar wacht nog altijd op zijn debuut in PSV 1.

Toen PSV in een uitgebreid gesprek heel nadrukkelijk het vertrouwen in Piroe had uitgesproken, waren club en speler er snel uit. Piroe zet binnenkort zijn krabbel onder een meerjarig contract.

Spelersprofiel

Piroe


Geboortedatum:
2 augustus 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Wijchen
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
74 kg
Huidige club:
Leeds United

Binnenkort op VI.nl een portret van Joël Piroe in de serie De Toekomst van Oranje. Bekijk hier alvast de eerste drie afleveringen:

Orkun Kökçü is op zoek naar stabiliteit en een basisplaats bij Feyenoord
De ogen van Tahith Chong twinkelen als het over Robben en Oranje gaat
'Baas' Brian Brobbey gaat voor tienerdebuut bij Ajax én Oranje
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.