Toptalent Bailey beëindigt speculatie over interlandloopbaan

Reacties

Leon Bailey speelde al meer dan honderd officiële duels voor RC Genk en Bayer Leverkusen, nu kan de 21-jarige vleugelflitser dan ook zijn interlanddebuut gaan maken. Na maanden van speculatie heeft de Jamaicaanse aanvaller, afgelopen seizoen goed voor negen Bundesliga-goals, zijn keuze bekendgemaakt: hij gaat uitkomen voor zijn geboorteland.

Toptalent Bailey beëindigt speculatie over interlandloopbaan

Dat lijkt misschien logisch, maar dat was het niet. De in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston geboren Bailey werd genoemd als potentiële international van Engeland, maar bleek geen Brits paspoort te kunnen krijgen. Ook de Duitse voetbalbond hield zijn situatie in de gaten. De buitenspeler van Bayer Leverkusen had echter nog tot 2025 in Duitsland moeten blijven wonen om voor een loopbaan bij Die Mannschaft in aanmerking te komen.

Dat Bailey ook andere opties leek te hebben, zorgde ervoor dat hij - net als zijn broer Kyle Butler - tot nu toe niet inging op invitaties van de Jamaicaanse voetbalbond, vertelde zijn vader en zaakwaarnemer Craig Butler eerder al in Engelse media. 'Ik en mijn jongens houden van Jamaica, maar helaas hebben ze het aanbod tot nu toe afgewezen. Ze hebben Britse en Portugese voorouders en hebben in België gewoond.'

Het was daardoor afwachten voor welk land Bailey wenste uit te komen. Nu blijkt dat een interlandloopbaan voor een Europees topland er niet inzit, gaat de geboren Jamaicaan dan toch uitkomen voor de Reggae Boyz. De ploeg van bondscoach en oud-international Theodore Whitmore, tijdens het enige WK-optreden in 1998 maker van twee Jamaicaanse goals, speelt zondag tegen Bonaire in de CONCACAF Nations League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.