Topscorer Quiz: spelers met meer dan dertig goals in één seizoen

Reacties

Het was, zeker in de grote Europese liga's, ooit een magische grens, maar we raken er steeds meer aan gewend: spelers die in één seizoen minstens dertig keer scoren. Komend weekend kunnen Mohamed Salah en Lionel Messi hun dertigste competitietreffer maken. Een quiz over de spelers die dat in het verleden al deden. 

Topscorer Quiz: spelers met meer dan dertig goals in één seizoen

Salah en Messi staan na respectievelijk 33 speelronden in de Premier League en 31 duels in La Liga op 29 treffers en kunnen komend weekend dus de eerste spelers in die competities worden die dit seizoen de grens van dertig goals passeren. Het is niet uitgesloten dat ook de topscorers in de Bundesliga en de Serie A nog boven dat aantal uitkomen. In Portugal is het zelfs al gebeurd.

Voor deze quiz zetten we alle spelers op een rij die sinds het seizoen 1992/93, de eerste jaargang van de Premier League, minstens dertig competititiedoelpunten maakten in één seizoen. Voor de diversiteit van de quiz hebben we de zeven competities meegenomen die ooit een Champions League-winnaar voortbrachten (Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal en Spanje). Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.