Topscorer Giakoumakis slaat toe: alarmfase één bij Willem II

Willem II heeft zondagmiddag een zeer pijnlijke nederlaag geleden. De formatie uit Tilburg leek zich in een matig duel te ontdoen van VVV-Venlo, maar ging onderuit door toedoen van Giorgos Giakoumakis.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
2 - 1
Willem II
Willem II

Tweeënhalve week geleden sloot Willem II een belabberde eerste fase van het seizoen toch nog positief af door met 1-1 gelijk te spelen tegen Ajax. In de eerste helft tegen VVV-Venlo bleek dat die meevaller het zelfvertrouwen van de Tilburgers een boost heeft gegeven. De Limburgers hadden het zwaar en kwamen er zeker in de beginfase nauwelijks aan te pas.

De openingstreffer van Jan-Arie van der Heijden na een kwartier deed de krachtsverhoudingen niet bepaald geweld aan. De ex-Feyenoorder scoorde van dichtbij nadat de bal bleef 'hangen' na een vrije trap. Het zwak presterende VVV ontsnapte later in de eerste helft aan de 0-2 omdat Kwasi Wriedt faalde in de afronding. De ex-speler van Bayern München zag ook een treffer worden afgekeurd wegens buitenspel.

Lange VAR-check
Na de onderbreking was het duel het aanzien bijna niet waard. VVV probeerde uiteraard druk te zetten, maar dat leidde nauwelijks tot mogelijkheden. Zelfs Giakoumakis had, tot op dat moment, een zeldzame offday. Toch liet de Griek zich weer eens fêteren als doelpuntenmaker. De aanvaller benutte in de 79ste minuut een penalty, die werd toegekend na een handsbal van Derrick Köhn. Overigens nam de VAR-check enige tijd in beslag voordat arbiter Jochem Kamphuis de strafschop toekende. Giakoumakis kwam daarmee op elf goals, net zoveel als Danilo (FC Twente).

Daarmee was het leed voor Willem II nog niet geleden. In de derde minuut van de blessuretijd schoot Giakoumakis opnieuw raak; de Griek stond daarbij helemaal vrij. Willem II zette nog eenmaal aan, maar had de pech dat Thorsten Kirschbaum een weergaloze redding verrichtte.

Door de nederlaag verlaat VVV de zeventiende plaats, een plek die nu door Willem II wordt ingenomen. Alleen FC Emmen presteert slechter dan de club die in september nog deelnam aan de Europa League-voorronde.