Topscorer Douvikas voltooit zijn missie: 'Ik ben heel trots op mezelf’'

Reacties

Tasos Douvikas mag zich Eredivisie-topscorer van het seizoen 2022/23 noemen. De 23-jarige spits van FC Utrecht voltooide zijn missie dankzij een doelpunt tegen FC Emmen (3-2) en werd achteraf uitgebreid gefêteerd.

Topscorer Douvikas voltooit zijn missie: 'Ik ben heel trots op mezelf’'
© Lentin Goodijk
FC Utrecht
FC Utrecht
3 - 2
FC Emmen
FC Emmen

FC Utrecht speelde in principe nergens meer voor tegen Emmen, maar heel Stadion Galgenwaard had zijn zinnen gezet op de missie van Douvikas: de topscorerstitel binnenhengelen. Bij iedere bal in de buurt van de Griek, droop de opwinding van de tribunes. 'Alle ballen op Tasos', klonk het geregeld.

Toen Douvikas acht minuten na rust daadwerkelijk scoorde, ontplofte het stadion. Even later was de spits zelfs nog dicht bij een tweede treffer, maar hij kopte tegen de lat. Het mocht de pret niet drukken, ook niet toen Xavi Simons met een doelpunt in de 98ste minuut nog op gelijke hoogte kwam met Douvikas. Samen zijn ze topscorer van deze Eredivisie-jaargang.

Na afloop werd de populaire spits flink in het zonnetje gezet. Hij kreeg de prijs voor Man of the Match én de David di Tomasso-trofee voor Speler van het Jaar, als opvolger van Quinten Timber. Daar komt dus nog een derde bokaal bij: de Willy van der Kuijlen-trofee voor de Eredivisie-topscorer.

'Een heel mooie dag', reageert Douvikas in gesprek met VI. 'Ik ben natuurlijk blij met mijn goal en het feit dat ik topscorer ben. Twee prijzen, dat is niet verkeerd. Het was vooral belangrijk dat we met tien man nog wisten te scoren en winnen', vindt hij.

'Ik had er inderdaad nog één kunnen maken, maar dat is oké. Ik ben heel erg blij dat ik topscorer ben geworden, samen met Xavi. Dat hij in de laatste minuut nog gescoord heeft, vind ik helemaal niet erg. Hij is een heel goede speler en heeft een aantal fantastische goals gemaakt, heel mooi om deze titel met hem te delen. Ik ben gewoon heel trots op mezelf, wat ik heb neergezet dit jaar', benadrukt hij.

© Pro Shots

'Speler van het Jaar, dat zijn mooie momenten om te koesteren', legt Douvikas uit. 'De mooiste dag uit mijn carrière? Ja, natuurlijk. Dit is heel mooi. Ik krijg zoveel liefde van de fans, mijn familie is gelukkig, een geweldige dag. Het is speciaal. Ik werk hier heel hard voor, dit is iets wat ik van mezelf verwacht, ik ben heel blij dat het gelukt is.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.