Topscorer Boadu niet snel tevreden: 'Had nu op achttien goals kunnen staan'

Reacties

Met dertien doelpunten is Myron Boadu op het moment de topscorer van de Eredivisie. Een knappe prestatie van de pas negentienjarige spits van AZ, maar zijn score had zelfs hoger kunnen uitvallen.

Topscorer Boadu niet snel tevreden: 'Had nu op achttien goals kunnen staan'
© Pro Shots

'Het is mooi dat ik nu topscorer ben, maar ik ben het liever aan het eind van het seizoen', plaatst Boadu zijn prestatie in gesprek met VI in perspectief. 'Mijn rendement kan nog verder omhoog. Ik denk dat ik nu op achttien goals had kunnen staan. Het lukt geen enkele spits echt iedere kans te benutten, maar sommige van mijn gemiste kansen dit seizoen hadden er best in gemogen. Het kan altijd beter.'

De Machine wordt Boadu genoemd bij zijn club, vanwege de onverstoorbare manier waarop hij aan zijn productie werkt. En aan die van zijn ploeggenoten. Want naast zijn negentien goals in 32 officiële wedstrijden heeft Boadu inmiddels elf assists in de Eredivisie en de Europa League achter zijn naam staan. Ook de totaalcijfers van zijn collega-aanvallers mogen er zijn: Oussama Idrissi staat op vijftien goals en zeven assists, Calvin Stengs op tien goals en elf assists.

'We voelen elkaar goed aan', beaamt Boadu. 'Ik hoef maar naar Calvin of Oussama te kijken en dan weet ik wat ze gaan doen. We reageren op elkaars bewegingen en loopacties. En dat geldt niet alleen voor ons in de voorhoede. Oussama en Owen Wijndal hebben diezelfde klik in het veld, op rechts hebben Calvin en Jonas Svensson dat, Dani de Wit heeft het met de spelers om hem heen. Dat maakt ons lastig te bespelen. Als Fredrik Midtsjø bijvoorbeeld Calvin of Oussama inspeelt, weet ik wat er daarna gaat gebeuren. Dat is heerlijk voetballen.'

Lees in de nieuwe VI of via VI PRO een uitgebreid verhaal over AZ, dat met 'De Machine' Boadu en 'De Muur' Marco Bizot vol vertrouwen richting de weken van de waarheid gaat.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.