Topschutter Mitrovic bezorgt stuntstarter Watford tweede domper op rij

Watford heeft zaterdag voor de tweede week op rij punten laten liggen, nadat het de eerste vier wedstrijden van dit seizoen nog had gewonnen. Een razendsnelle goal leek op bezoek bij Fulham lange tijd genoeg voor een nieuwe driepunter, maar in de slotfase bezorgde goaltjesdief Aleksandar Mitrovic zijn ploeg alsnog een gelijkspel.

Fulham
Fulham
1 - 1
Watford
Watford

De ploeg van basisklant Daryl Janmaat hield lang gelijke tred met de nog foutloze koplopers Liverpool en Chelsea, maar na overwinningen op Brighton & Hove Albion, Burnley, Crystal Palace en Tottenham Hotspur volgde vorige week een thuisnederlaag tegen Manchester United.

Het met vier punten uit vijf duels gestarte Fulham - waar Timothy Fosu-Mensah in de basis stond - begon door die eerste nederlaag van de tegenstander ongetwijfeld met goede hoop aan de wedstrijd, maar al na anderhalve minuut ging het mis. Door halfslachtig ingrijpen van de Londense defensie kon Will Hughes de bal gevoelig meegeven aan Andre Gray, die vervolgens geen moeite had om de 0-1 binnen te schieten.

De vroege goal was een voorbode voor een bijzonder aantrekkelijke eerste helft. Namens de thuisploeg stuitte Luciano Vietto op Watford-keeper Ben Foster, maar de grootste kansen waren voor de bezoekers. Zo hield Fulham-verdediger Ryan Sessegnon een kopbal van Christian Kabasele met meer geluk dan wijsheid van de lijn, kon keeper Marcus Bettinelli redding brengen op een inzet van Gray na een flater van Alfie Mawson, waarna diezelfde Mawson met een wat onhandige tackle op Hughes een penalty tegen riskeerde.

Na rust trok Fulham wat meer ten aanval, op jacht naar de gelijkmaker. Met name spits Aleksandar Mitrovic liet zich zien, maar zijn kopballen troffen geen doel. De ingevallen André-Frank Zambo Anguissa kon de bal na een heerlijke versnelling even later nét niet tot bij Vietto krijgen. Het duurde uiteindelijk tot de slotfase voordat de gelijkmaker viel, een doelpunt waarbij Janmaat was betrokken.

Zijn directe tegenstander Vietto schatte een opstuiterende bal in het strafschopgebied beter in dan de ex-Feyenoorder, waarna hij met een lage voorzet Mitrovic vond. De Serviër werkte de bal met buitenkantje rechts fraai binnen. Het was alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen, waardoor hij nu - samen met Eden Hazard van Chelsea - topscorer van Engeland is. In de slotfase had hij zich zelfs alleen aan kop van dat klassement kunnen nestelen, maar omdat zijn kopbal tegen de lat belandde, bleef het bij 1-1.