Topper dreunt nog na: Southgate passeert Sterling wegens opstootje

Reacties

Raheem Sterling zal komende donderdag niet in actie komen in het EK-kwalificatieduel van Engeland met Montenegro. Aanleiding is een opstootje tussen de aanvaller van Manchester City en Liverpool-verdediger Joe Gomez.

Topper dreunt nog na: Southgate passeert Sterling wegens opstootje
© Pro Shots
Engeland
Engeland
7 - 0
Montenegro
Montenegro

De twee internationals stonden zondag nog tegenover elkaar op Anfield in de Premier League-topper tussen Liverpool en City. Maandag troffen Sterling en Gomez elkaar opnieuw op St. George's Park, het trainingscomplex van de Engelse nationale ploeg, en kwam het wederom tot een confrontatie, zo blijkt uit een statement van de voetbalbond (FA).

Volgens The Guardian liepen de emoties opnieuw hoog op. Sterling en Gomez moesten door andere spelers uit elkaar worden gehouden in de spelerskantine. Voor bondscoach Gareth Southgate is het aanleiding om de aanvaller van City donderdag tegen Montenegro, nota bene de duizendste interland in de historie van Engeland, niet op te stellen.

'Helaas waren de emoties van de wedstrijd van zondag nog vers', zegt Southgate in het statement van de FA. 'Mijn gevoel zegt dat dit de juiste maatregel is.' De beslissing is volgens de bondscoach ook genomen in overeenstemming met de spelersgroep. Sterling zal wel bij de selectie blijven. Engeland speelt maandag nog tegen Kosovo.

In de wetenschap dat Engeland nog niet zeker is van plaatsing voor het EK, is het ontbreken van Sterling tegen Montenegro een hard gelag. De 24-jarige aanvaller verkeert dit seizoen in bloedvorm en was namens City al goed voor veertien goals en vijf assists. Die lijn trok hij als international door met acht goals en vijf assists in de kwalificatiereeks.

Sterling, in het verleden vaak de gebeten hond bij de tabloids, heeft op Instagram zelf ook gereageerd op het incident. 'Joe en ik hadden wat woorden met elkaar, maar het is nu uitgesproken en we gaan verder. In onze sport lopen de emoties soms hoog op en ik ben mans genoeg om het toe te geven als ik mijn emoties niet onder controle heb.'

Volgens de sterspeler van City, die naar verluidt zijn excuses heeft aangeboden, moet het incident verder niet te groot worden gemaakt. 'Tussen mij en Joe Gomez zit het weer goed. Het duurde vijf tot tien seconden. Het is nu afgekaart, we gaan weer door en maken het niet groter dan het is. Laten we ons focussen op de wedstrijd van donderdag.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep A EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
7
0
1
37-6
+31
21
2
Tsjechië
8
5
0
3
13-11
+2
15
3
Kosovo
8
3
2
3
13-16
-3
11
4
Bulgarije
8
1
3
4
6-17
-11
6
5
Montenegro
8
0
3
5
3-22
-19
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.