Topfitte Van Polen gaat door: prestigieuze status lonkt voor PEC Zwolle-captain

Reacties

Zoals in februari al gemeld weet Bram van Polen van geen ophouden. De 35-jarige routinier is ook volgend seizoen actief voor PEC Zwolle. Van Polen heeft een contract voor nog een jaar getekend en daarmee gaat hij alweer zijn vijftiende seizoen in voor PEC.

Topfitte Van Polen gaat door: prestigieuze status lonkt voor PEC Zwolle-captain
© Pro Shots

'Zoals ik vaker gezegd heb zijn er twee voorwaarden noodzakelijk om mijn contract te verlengen. Ik wil me nog hartstikke fit voelen en ik wil daarbij van waarde kunnen zijn voor het team. Gelukkig is dit allebei na al die jaren nog steeds het geval. Daarbij is dit mijn club en ligt hier mijn eindstation als voetballer, maar dat eindstation stellen we voor nu nog wel even uit', vertelt een verheugde Van Polen op de clubwebsite van PEC Zwolle.

'Natuurlijk gaan de jaren tellen, maar het lichaam kan het nog prima aan en ook mentaal voel ik me fris. Daarom wil ik nu eerst dit seizoen goed afsluiten en sta ik ook alweer in de startblokken voor de nieuwe jaargang. Ik plak er met alle liefde nog een jaar aan vast', aldus Van Polen, die volgens technisch manager Mike Willems een spelers is die je er altijd bij wil hebben: 'Van de ervaring die Bram met zich meebrengt wordt iedere dag weer geprofiteerd door de andere jongens. Gelukkig is Bram daarbij nog altijd topfit. Iedere keer dat hij weer op het veld staat bruist hij van de energie en gaat hij de duels aan zoals hij dat al jaren doet; fel en vol overgave. Bij de trainingen loopt hij altijd voorop en op conditioneel gebied presteert hij nog altijd boven de norm. Dit alles maakt dat Bram een absolute meerwaarde is voor PEC Zwolle, ook komend seizoen.'

De kans is groot dat Van Polen volgend seizoen de Eredivisie-speler is die het langst aan één club verbonden is. Dit seizoen is dat nog Robert Zwinkels, de 37-jarige doelman van ADO Den Haag. Zwinkels keepte dit seizoen echter nog geen enkele wedstrijd voor ADO, waar het bovendien ook nog eens een helse klus zal worden voor om degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie te voorkomen.

Bekijk hieronder de tien Eredivisie-spelers die momenteel het langst bij hun club zitten:

Speler Club Bij de club sinds…
Robert Zwinkels ADO Den Haag 2005
Bram van Polen PEC Zwolle 2007
Mark van der Maarel FC Utrecht 2009
Jordens Peters Willem II 2012
Freek Heerkens Willem II 2013
Michael Brouwer Heracles Almelo 2013
Danny Post VVV-Venlo 2013
Willem Janssen FC Utrecht 2014
Sergio Padt FC Groningen 2014
Jens Toornstra Feyenoord 2014

Bron: Transfermarkt.nl

Van Polen promoveerde in 2012 met PEC Zwolle naar de Eredivisie en was in 2014 al aanvoerder toen PEC zowel de beker als de Johan Cruijff Schaal won.

Spelersprofiel

B. van Polen


Geboortedatum:
11 oktober 1985
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
Nijkerk
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,79 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
PEC Zwolle
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.