Topfitte Eiting klaar om elders basisspeler te worden

Reacties

Een vertrek van Carel Eiting bij Ajax lijkt aanstaande. De 22-jarige middenvelder heeft nog altijd weinig zicht op een basisplaats, waardoor een tijdelijke transfer voor de partijen de beste oplossing is.

Topfitte Eiting klaar om elders basisspeler te worden
© Pro Shots

Eiting, die in de voorbije jaren tot 31 duels voor de hoofdmacht van Ajax kwam, heeft nog een tweejarig contract in Amsterdam. Vanuit de club is de wens voor een verhuur, zodat de middenvelder een lange serie wedstrijden in actie kan komen.

Na wat blessureleed is Eiting al langere tijd topfit, maar door de hevige concurrentie op het middenveld moet de Amsterdammer genoegen nemen met invalbeurten. Vanwege een gebrek aan perspectief vertrokken vorige week al Razvan Marin (Cagliari) en Lisandro Magallán (Crotone) uit de hoofdstad. Eiting moet zeker niet weg bij Ajax, maar op jacht naar wekelijkse speelminuten is een verhuurperiode wel de wenselijke oplossing.

Vorig jaar toonde Sampdoria nog sluimerende interesse in Eiting, die momenteel op de radar staat van meerdere Eredivisie-clubs. De middenvelder speelde sinds zijn debuut in de hoofdmacht (in het seizoen 2016/17) ook 61 duels voor Jong Ajax.

'Signaal op groen, Blind kan spelen en wordt misschien wel het meest gemist bij Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Meer C. Eiting
Meer over C. Eiting
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.