Topclubs sneuvelen over eerste League Cup-horde

Arsenal en Tottenham Hotspur zijn woensdagavond allebei uitgeschakeld in de League Cup. Brighton & Hove Albion won in het Emirates Stadium met 1-3, met hulp van een voormalig speler van Arsenal, terwijl de ploeg van Antonio Conte met 2-0 onderuit ging bij het gepromoveerde Nottingham Forest.

Arsenal
Arsenal
1 - 3
Brighton & Hove Albion

Brighton, waar Joël Veltman negentig minuten speelde, had het betere van het spel in het Emirates Stadium, maar moest na twintig minuten toch in de achtervolging. Eddie Nketiah kreeg de bal van Reiss Nelson en draaide hem fraai in de verre hoek. Een oudgediende deed The Gunners vervolgens pijn. Danny Welbeck werd gevloerd door Karl Hein, de debuterende Estlandse doelman van Arsenal. De resulterende penalty was een karweitje voor Welbeck zelf. Hij stuurde Hein de andere hoek in.

Nketiah was na rust dicht bij zijn tweede, maar zijn schot trof de paal. Aan de overkant had Brighton het vizier wel scherp: Kaoru Mitoma schoot The Seagulls na een klein uur op voorsprong. De Japanner was pas in de rust ingevallen. Twintig minuten voor tijd velde Tariq Lamptey het vonnis over de thuisploeg. Na een versnelling rondde hij af in de verre hoek. Arsenal won de League Cup nu al dertig jaar niet meer.

Nottingham Forest
2 - 0
Tottenham Hotspur

Forest begon goed aan de wedstrijd en was via Jesse Lingard al gevaarlijk, zijn schot ging net over. Tottenham, waar Harry Kane opvallend genoeg in de basis begon, kon eigenlijk niet veel uitrichten. In de tweede helft kreeg de ploeg van Steve Cooper de beloning voor het sterke optreden. Linksachter Renan Lodi stoomde op en krulde de bal prachtig in de hoek. Toen was het hek helemaal van de dam: Sam Surridge miste twee grote kansen en Lingard zorgde wél voor 2-0.

Kane werd ondanks die penibele situatie gewisseld, een teken van Conte dat deze competitie toch niet zijn absolute prioriteit is. Forest zag Orel Mangala in enkele minuten twee gele kaarten krijgen, maar ook met tien man kon Tottenham de thuisploeg niet echt in gevaar brengen. Zodoende is er in ieder geval één kans op een prijs gesneuveld bij de Spurs, de club die al sinds 2008 moet toezien hoe de trofeeënkast stof verzamelt.