Topamateurs op ramkoers met KNVB

Reacties

De topamateurclubs zoeken de confrontatie met de KNVB. De vergadering met de amateurclubs die vandaag (woensdag) plaatsvindt, belooft vuurwerk. Het agendapunt over de beloftenteams zal de gemoederen hoog doen oplopen. Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee kan zich voorbereiden op een stevige bijeenkomst.

Topamateurs op ramkoers met KNVB

De amateurclubs herhaalden afgelopen week weer eens hun aversie tegen de beloftenelftallen. Directe aanleiding voor de nieuwe opstand was de bekendmaking van de nieuwe indelingen van de Derde Divisie. De KNVB plaatste liefst vijf beloftenteams in de zaterdagafdeling en eentje in de zondagafdeling. Deze maatregel werd genomen omdat de zondagclubs weigerden een switch naar de zaterdag te maken.

De zaterdagclubs in de Derde Divisie dienen nu tien duels tegen Jong-ploegen af te werken en dat gaat ze veel te ver. Daarnaast is de bond al geruime tijd bezig een oplossing te zoeken voor de beloftenploegen die nu alsnog in willen stromen in de piramide. Een voorstel om een beperkt aantal toe te laten in de Derde Divisie en Hoofdklasse kon als een handreiking gezien worden.

De Tweede- en Derde Divisie-clubs hebben via de lokale media al hun ongenoegen geuit over de gang van zaken. Zij voelen zich niet serieus genomen en blijven middels brieven en statements ageren tegen de aanwezigheid van de beloftenploegen. Grootste probleem lijkt dat de clubs niet eensgezind zijn over een oplossing. Sommigen willen helemaal geen beloftenploegen, anderen proberen een oplossing te zoeken. Zondagclub HSC'21 kwam afgelopen week met het idee de twee Derde Divisies op een regionale manier in te delen. De zaterdagclubs zien dat weer als een poging van de zondagclubs hun bezoekersaantallen via de zaterdagclubs op te krikken.

Uit een eigen enquête onder de clubs bleek de weerstand tegen de Jong-elftallen onlangs opnieuw. Geluiden over een eigen bond beginnen worden luider en luider, maar dergelijke uitspraken lijken meer een drukmiddel. De clubs verwachten dat de KNVB met een oplossing komt, maar bond en verenigingen lijken steeds meer tegenover elkaar te staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.