TOP, Vitesse, ADO en KKD-clubs staan stil bij ongeval Oss

Reacties

TOP Oss en Sparta Rotterdam spelen vrijdagavond met rouwbanden, naar aanleiding van het noodlottige ongeval in Oss. Ook wordt er een minuut stilte gehouden. Daar hebben meerdere clubs uit het betaald voetbal zich inmiddels bij aangesloten.

TOP, Vitesse, ADO en KKD-clubs staan stil bij ongeval Oss

Bij het trieste ongeval van donderdagochtend nabij treinstation Oss West was een bakfiets van een kinderdagverblijf betrokken. Vier kinderen kwamen om het leven en nog eens twee personen (een kind en een volwassene) raakten zwaargewond.

TOP maakte nog dezelfde dag bekend dat het vrijdagavond met een eerbetoon komt. 'We zijn diep geraakt door het ongelooflijk verdrietige nieuws over het ongeval in onze stad. We zijn er stil van', zo luidt een statement. Ook Sparta speelt met rouwbanden. Ook zal er vanaf 19.45 uur (een kwartier voor de aftrap) een aangepast programma op het veld zijn.

Vrijdagochtend volgde ook een oproep van een supportersgroep van Vitesse, dat zaterdagavond ADO Den Haag ontvangt. De Arnhem Ultra's willen na 4 minuten en 12 seconden een minuut stilte, aangezien 0412 het netnummer van Oss is. 'Op deze manier willen wij ons medeleven betuigen', laten ze weten. Vitesse heeft via de officiële kanalen, net als de fans van ADO, al laten weten zich achter het initiatief te scharen.

Ook het publiek van Go Ahead Eagles zal na 4 minuten en 12 seconden een minuut stilte houden tijdens het duel met Jong Ajax. FC Den Bosch, dat ook met rouwbanden speelt, en Almere City FC houden voorafgaand aan hun competitieduel een minuut stilte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.