TOP Oss verrast en strikt oude bekende Bob Peeters als nieuwe coach

Reacties

TOP Oss heeft Bob Peeters teruggehaald naar Nederland. De voormalig spits van Roda JC en Vitesse is de nieuwe trainer van de Keuken Kampioen Divisie-club, die onlangs afscheid nam van Klaas Wels.

TOP Oss verrast en strikt oude bekende Bob Peeters als nieuwe coach
© Pro Shots

Peeters geniet in Nederland vooral bekendheid wegens zijn periode in de Eredivisie. Van 1997 tot 2000 kwam de boomlange spits tot 43 doelpunten in 109 wedstrijden voor Roda JC, voordat hij bij Vitesse een van de aanwinsten van de beginnend trainer Ronald Koeman werd. In 2003 kwam er na 22 goals in Arnhemse dienst een einde aan zijn verblijf in de Eredivisie met een transfer naar Millwall.

Twee decennia later heeft de 1 meter 96 lange Belg inmiddels een respectabele loopbaan als trainer opgebouwd. In eigen land trainde de 47-jarige Peeters sinds 2010 al de clubs Cercle Brugge, AA Gent, Waasland-Beveren en SC Lokeren, terwijl hij de laatste vier jaar werkzaam was bij Westerlo. Tussendoor was Peeters een korte periode coach in Engeland bij Charlton Athletic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nu brengt zijn trainersloopbaan hem dus terug in Nederland. Van alle kandidaten maakte Peeters volgens technisch directeur Peter Bijvelds de beste indruk. 'Naast het feit dat hij uiteraard behoorlijk relevante ervaring heeft, sprak ons zijn mens- en voetbalidee enorm aan. Zijn positieve insteek en lef kwamen ook nadrukkelijk tot uiting. Het feit dat hij zeer bewust voor ons kiest is daar een voorbeeld van.'

Peeters moet de ambities van TOP verder gaan vormgeven. 'Mijn interesse voor het Nederlandse voetbal is altijd onverminderd groot geweest. Ik heb gehoord dat Ossenaren mensen zijn die vol passie naar een wedstrijd gaan en dat sprak mij heel erg aan. In de gesprekken met Peter en Marcel lagen de visie, passie en het plezier om er samen iets van te maken zó dicht bij elkaar, dat het gelijk klikte.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer TOP Oss
Meer over TOP Oss
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.