TOP Oss is 'allerlaatste Deadline Day-aanwinst' na tien dagen alweer kwijt

Reacties

Hij werd een dag ná Deadline Day door TOP Oss en de KNVB nog aangekondigd als 'de allerlaatste transfer van deze zomer', maar Youri Loen is alweer vertrokken. Nauwelijks tien dagen nadat hij in de Keuken Kampioen Divisie neerstreek, vertrekt hij naar Griekenland. Hij voegt zich daar bij een Nederlandse enclave.

TOP Oss is 'allerlaatste Deadline Day-aanwinst' na tien dagen alweer kwijt
© Pro Shots

De in Nijmegen geboren en getogen Loen werd opgeleid door NEC en brak daar ook door in het eerste elftal, al werd hij ook even verhuurd aan FC Dordrecht. Via Sparta Rotterdam, een huurperiode bij Fortuna Sittard en vaste dienstverbanden bij FC Emmen en Almere City FC streek hij deze zomer zonder contract neer in Oss. Aanvankelijk trainde hij alleen mee in de voorbereiding, maar op het scheiden van de markt verbond hij zich alsnog aan TOP.

Een dag na Deadline Day meldde de KNVB in het transferoverzicht dat TOP en Loen de eer hadden om de allerlaatste overschrijving van de zomer te noteren, aangezien de overstap om exact 23.59 uur werd afgerond. Nog geen tien dagen later is Loen echter alweer gevlogen. GS Doxa Dramas FC maakt op de eigen website namelijk trots melding van het vastleggen van Loen.

Dat is opmerkelijk, aangezien de transfermarkt in Griekenland én in Nederland al even dicht was. Loen sloot in Oss echter op amateurbasis aan, zodat hij op een later moment alsnog zijn gewenste buitenlandse avontuur kon aangaan, werd toen gemeld. Dat moment is nu al aangebroken. Dat is voor alle partijen ongetwijfeld sneller dan verwacht, want Loen speelde sinds het tekenen van zijn contract geen seconde.

Met zijn nieuwe werkgever gaat Loen spelen op het tweede niveau van Griekenland, het seizoen is daar nog niet begonnen. Bij Doxa Dramas hoeft hij zich overigens niet eenzaam te voelen. Eerder legde die club namelijk ook al Bodi Brusselers, Ricardo Kip en Gino Bosz vast.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.