TOP Oss blijft maar winnen, Romero blinkt uit bij Jong PSV

TOP Oss is de laatste weken niet te stuiten in de Keuken Kampioen Divisie. De Brabanders wonnen al van NEC, FC Eindhoven en Jong AZ en versloegen zaterdag ook Almere City FC (2-0). Bij Jong PSV was Maximiliano Romero belangrijk: hij droeg met twee doelpunten bij aan een 3-1 zege op Jong AZ.

TOP Oss
TOP Oss
2 - 0
Almere City FC

Voor beide teams lag een plek in de top vier in het verschiet, maar dat was niet af te zien aan het spel binnen de lijnen. Hoewel TOP Oss meer balbezit koesterde deed het er bitter weinig mee. De beste kansen waren voor de bezoekers, maar Ricardo Kip, Torino Hunte en James Efmorfidis lieten die onbenut.

Pas in de tweede helft beet TOP wat feller van zich af en dat resulteerde in twee goals. Dogan draaide weg bij Bram van Vlerken en maakte door de benen van Timo Plattel zijn elfde van het seizoen. Twintig minuten later tekende Dogan voor zijn tweede van de avond, toen hij Van Vlerken weer het nakijken gaf en de bal in de linkerhoek schoot. TOP blijft zo foutloos in de tweede periode, met drie zeges in drie duels.

Jong PSV
Jong PSV
3 - 1
Jong AZ
Jong AZ

Na de riante overwinning (3-5) op RKC Waalwijk boekten de Eindhovense beloften nu andermaal een zege. Voor rust brak Bart Ramselaar de score open: de middenvelder kopte raak na een mislukte volley van Romero (1-0). Vroeg in de tweede helft zorgde Romero zelf voor het tweede doelpunt van de avond na een fraaie aanval. Hij plukte een voorzet ineens uit de lucht en verschalkte zo Joey Roggeveen.

De prijzige zomeraankoop van PSV kreeg daarna nog een prima mogelijkheid een tweede doelpunt bij te schrijven, maar schoot over. Jong AZ liet zich niet onbetuigd, maar kwam ook niet verder dan pogingen van Justin Bakker en Vince Gino Dekker. Kort voor tijd bezorgde Thijs Oosting zijn team nog een kleine pleister op de wond met de 2-1, maar Romero groeide uit tot man van de avond toen hij in blessuretijd zijn tweede maakte.