Toornstra nadert Feyenoord-record van Paauwe

Reacties

Jens Toornstra is van de Feyenoorders die woensdag in actie kunnen komen in de Conference League-finale tegen AS Roma de speler met de meeste Europese optredens namens de Rotterdammers: liefst 48.

Toornstra nadert Feyenoord-record van Paauwe
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Daarmee deelt de 33-jarige middenvelder de vierde plaats in het klassement van Feyenoorders met meeste Europese wedstrijden. Ook Kees van Wonderen reikte tot 48 Europese duels. Toornstra, wiens contract in 2023 afloopt, heeft een achterstand van slechts zes wedstrijden op recordhouder Patrick Paauwe.

Ondanks de extreem lange huidige Europese campagne treffen we verder geen huidige Feyenoorders in de bovenste regionen aan. De lijst is qua vertegenwoordigers een mooie afspiegeling van de succesvolste Europese tijdperken van de Rotterdammers.

Toornstra vierde trouwens op 18 september 2014 zijn Europese debuut namens Feyenoord, in een met 2-0 verloren Europa League-duel bij Sevilla.

Wegens een enkelblessure miste de routinier beide halve finales tegen Olympique Marseille, maar de middenvelder heeft inmiddels zijn comeback al achter de rug.

Meeste Europese duels namens Feyenoord:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.