Toornstra grapt over Linssen: 'Bryan had geen zin vandaag'

Feyenoord-aanvoerder Jens Toornstra is blij met de overwinning op SC Cambuur. De middenvelder zag wel ruimte voor verbetering bij zijn ploeg.

SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Toornstra speelde opnieuw als hangende rechtsbuiten en was vanaf die plek bij veel aanvallen van Feyenoord betrokken. Met name Bryan Linssen werd een aantal keer kansrijk na goed werk van Toornstra, maar het bleef bij één doelpunt voor de Limburger. 'Bryan had geen zin vandaag', concludeerde Toornstra achteraf met een knipoog bij ESPN.

Linssen kreeg met name na de 2-3 grote kansen om de score uit te breiden. In de extra tijd kwam de grootste: Cambuur-doelman Sonny Stevens was mee naar voren gegaan bij een hoekschop en dus kon Linssen de bal van afstand in het lege doel schieten, maar hij raakte hem helemaal verkeerd. Geen assist dus voor Toornstra. 'Soms maakt hij ze wel, vandaag trouwens ook één', verwees de captain naar de rake kopbal van Linssen uit een voorzet van Marcus Pedersen.

'Het was lastig vandaag. Cambuur is een goed voetballende ploeg, maar we hadden het de eerste helft goed onder controle. Na de 1-0 reageerden we goed, die tweede goal valt natuurlijk op een heel goed moment. Dan is het jammer dat in de tweede helft die gelijkmaker valt. Na een wereldgoal van Ty (Tyrell Malacia, red.) kan je in de tweede helft wegcounteren, maar dat hebben we nagelaten.'

Het is niet de eerste keer dat het over een gebrek aan efficiëntie gaat bij Feyenoord. 'Dat was vorige week tegen RKC natuurlijk ook zo', verwijst Toornstra naar de remise tegen de Waalwijkers (2-2). 'Dat is dus wel een puntje van aandacht.'