'Toivonen en Vertonghen zijn de grootste etterbakken'

Het is zeer de vraag of hij er blij mee is, maar Ola Toivonen is in de VI-enquête gekozen tot grootste etterbak in het voetbal. De PSV'er bleef nipt Ajacied Jan Vertonghen en Mario Balotelli van Manchester City voor.

'Toivonen en Vertonghen zijn de grootste etterbakken'

De Zweedse aanvallende middenvelder van PSV heeft er weinig moeite mee om tegenstanders kaarten aan te smeren en wekt irritatie op met zijn manier van voetballen. Dat vinden althans de meerderheid van de 21.116 stemmers in de door VI.nl georganiseerde enquête.

Arjen Robben is de grootste Nederlandse etterbak op de velden. De voor Bayern München uitkomende Groninger belandde met 309 stemmen op de negende plaats.

Opvallend is verder dat AC Milan geen echte topposities pakte, maar wel met liefst vijf spelers in de toptwintig is terug te vinden onder wie ook Mark van Bommel. Een andere international, Nigel de Jong, ploeggenoot van Balotelli bij Manchester City (dertiende op de lijst), is de derde Nederlander binnen de top twintig.

Dit item sprak de deelnemers aan de enquête dermate aan dat het van de achttien onderdelen het item was waar de meeste mensen aan deelnamen.

Naam (club) Aantal stemmen
Ola Toivonen (PSV) 4.638
Jan Vertonghen (Ajax) 4.344
Mario Balotelli (Man City) 3.340
Pepe (Real) 2.443
Luis Suarez (Liverpool) 1.551
Zlatan Ibrahimovic (Milan) 869
Sergio Busquets (Barça) 799
Joey Barton (QPR) 506
Arjen Robben (Bayern) 309
Cristiano Ronaldo (Real) 271
Lúcio (Inter) 234
Sergio Ramos (Real) 182
Nigel de Jong (Man City) 128
Thomas Müller (Bayern) 107
Robinho (Milan) 103
Kevin Prince-Boateng (Milan) 72
Antonio Cassano (Milan) 58
Nani (Man United) 54
Mark van Bommel (Milan) 41
Ronaldinho (Flamengo) 20
Anders 621
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's