Toivonen (34) nog altijd niet te stoppen: 'Ibi was veruit de beste'

Reacties

Ola Toivonen (34) is nog altijd actief als voetballer in zijn vaderland Zweden bij Malmö FF. De Zweed blikt op VI PRO terug op zijn tijd bij PSV, waar Ibrahim Afellay de meeste indruk op hem maakte.

Toivonen (34) nog altijd niet te stoppen: 'Ibi was veruit de beste'
© Pro Shots

Toivonen speelde tussen 2009 en 2014 in het shirt van PSV, waarna hij overstapte naar Stade Rennes. Veel van de spelers met wie hij door de jaren heeft gespeeld bij PSV, maakten later een transfer naar de absolute top, zoals Georginio Wijnaldum, Dries Mertens, Memphis Depay en Afellay. 'Gini heeft me misschien wel het meest verbaasd dat hij het nu zo goed doet in Liverpool', zegt Toivonen.

Toch maakte de onlangs definitief gestopte Afellay nog meer indruk op de Zweedse aanvallende middenvelder. 'Ibi is voor mij absoluut de beste met wie ik in mijn tijd bij PSV heb gespeeld. Hij was iedere keer de ster van de training en werkte altijd extra voor zichzelf. Helaas heeft die knieoperatie in Barcelona verkeerd voor hem uitgepakt. Hij was veruit de beste.'

Waar we Afellay niet meer op de velden zien, werd Toivonen vorig seizoen nog kampioen van Zweden. Hij heeft nog een contract voor twee jaar en maakt zich momenteel op voor de start van het nieuwe voetbalseizoen.

Lees op VI PRO het hele interview met Ola Toivonen, waarin hij vertelt over zijn tijd in Eindhoven, zijn afgeketste transfer naar Liverpool en al zijn avonturen na zijn vertrek bij PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.