Toeschouwer met regenboogvlag betreedt het veld bij Portugal - Uruguay

Reacties

Het WK-duel tussen Portugal en Uruguay lag maandag een paar tellen stil. Scheidsrechter Alireza Faghani greep in toen een toeschouwer met een regenboogvlag het veld oprende.

Toeschouwer met regenboogvlag betreedt het veld bij Portugal - Uruguay
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 0
Uruguay
Uruguay

De tweede helft in het Lusail Stadium was een paar minuten oud, toen Faghani om onduidelijke redenen op zijn fluit blies. Op de beelden was kortstondig te zien dat een toeschouwer het veld overstak, maar de regels van de FIFA schrijven voor dat veldbestormers niet in beeld worden gebracht. De regie was er snel bij en koos voor een neutraal camerastandpunt

Dat gold ook voor de beveiliging, die de man in zijn kraag greep. De toeschouwer droeg een T-shirt met het logo van Superman en de teksten 'Save Ukraine' en 'Respect for Iranian Women'. In zijn handen droeg hij een regenboogvlag met zich mee. Na het verwijderen van de toeschouwer werd de wedstrijd hervat en opende Bruno Fernandes vrij snel de score namens Portugal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.