Toen Ronaldo zijn spieren showde en de rivaliteit met Messi op z'n top was

Reacties

Het is waarschijnlijk een van de meest besproken doelpunten van Cristiano Ronaldo: zijn ongelooflijke knal van afstand op 31 maart 2012 tegen Osasuna. Niet zozeer vanwege de schoonheid van de treffer, maar vanwege de manier waarop de Portugees die vierde.

Toen Ronaldo zijn spieren showde en de rivaliteit met Messi op z'n top was
© Pro Shots

Exact acht jaar geleden toonde Ronaldo immers zijn gespierde bovenbeen toen hij met een fantastische uithaal van grote afstand Osasuna-doelman Andrés Fernández passeerde. Het was een van de vijf doelpunten die Real Madrid die zaterdag maakte. Twee daarvan kwamen op naam van Ronaldo, ook collega-aanvallers Gonzalo Higuaín (2) en Karim Benzema deelden in de feestvreugde.

De manier van juichen van Ronaldo zorgde voor hilariteit in de dug-out, waar de bankzitters van Real de grootste lol hadden. Linksback Fábio Coentrão imiteerde zijn landgenoot zelfs en ook Kaká lachte hartelijk om de macho-achtige manier van juichen van zijn Portugese ploeggenoot die op dat moment op het toppen van zijn kunnen presteerde. Liefst 46 keer scoorde hij dat seizoen in La Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het doelpunt en de manier van juichen op die zaterdag 31 maart symboliseerden het surplus aan klasse bij Ronaldo dat seizoen. In totaal scoorde de 27-jarige Portugees in alle competities dat seizoen liefst zestig keer voor Real. Toch was er dat jaar één man die nog vaker scoorde. Het laat zich raden wie dat is: Lionel Messi. De Argentijn werd topscorer van La Liga met vijftig goals (!) en scoorde 73 keer in alle competities.

Het was de periode dat de rivaliteit tussen Messi en Ronaldo op z'n hoogtepunt was, zoals ook de Clásico's tussen het Barcelona van Pep Guardiola en het Real Madrid van José Mourinho vaak garant stonden voor een verhitte strijd. Liefst zes stonden er dat seizoen op het programma, waarvan Barça er drie won en Real slechts één. De titel was aan het eind van de rit echter voor Real, met een recordaantal van 100 punten.

Maar op individueel vlak moest Ronaldo het dus afleggen tegen Messi. Niet hij, maar de Argentijn won later dat jaar de FIFA Ballon d'Or. Het was het vierde jaar op rij dat de Portugees naast de door hem zo felbegeerde ereprijs greep. Het maakte hem alleen maar hongeriger. De jaren erna zou Ronaldo aan de lopende band blijven scoren en in 2013 en 2014 ging de Gouden Bal wél naar hem.

Acht jaar later is Ronaldo nog altijd van de partij. Op 35-jarige leeftijd heeft de Portugese doelpuntenmachine weliswaar het nodige ingeboet qua pure kracht en explosiviteit, presteren op het hoogste niveau doet hij nog steeds. Wat dat betreft is zijn voorspelling op die bewuste 31 maart 2012 zeker uitgekomen. 'Ik hoop gewoon dat ik mijn kansen jaar na jaar blijf grijpen. De piek van mijn carrière heb ik nog niet bereikt.'

Beste Real Madrid sinds 2000: goals in overvloed met Zidane, Ronaldo en Ronaldo
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.