Toen Maradona zorgde voor de moeder aller warming-ups

Reacties

Voetballiefhebbers komen naar een stadion voor de wedstrijd en toch niet voor de warming-up. 31 jaar geleden zorgde de woensdag overleden Diego Maradona er echter voor dat het voorproefje toch echt ook meteen het hoogtepunt was. Wie kent de beelden van de swingende Argentijn op de klanken van Live is Life nou niet?

Toen Maradona zorgde voor de moeder aller warming-ups
© Pro Shots

In een tijd dat Maradona tegenstanders voorbij liep alsof zij er niet stonden, maakte Pluisje voor aanvang van de UEFA Cup-wedstrijd tegen Bayern München een onoverwinnelijke indruk. Bayern had de heenwedstrijd in de halve finale van het Europese toernooi verloren en moest in eigen huis dus in de achtervolging. In een poging de boel op te pompen werd het opzwepende Live is Life van de band Opus gedraaid. De fans van Bayern gingen alvast achter de ploeg staan.

Maradona werd er niet bepaald angstig van. Sterker, de aanvaller zette Napoli al op een mentale voorsprong, door in de muziek op te gaan. Terwijl zijn ploeggenoten serieuze oefeningen afwerkten, huppelde Maradona een beetje heen en weer. Opeens vond hij, met de veters nog los, een bal. Hij wipte het speeltuig omhoog en danste er mee. Op het ritme van de muziek verzorgde Maradona een circusact. Maar het was meer dan dat. Het was een teken van macht. Hij, en alleen hij, was in Zuid-Duitsland de baas.

Het zou pijnlijk zijn geweest als Napoli na het optreden van Maradona nog uitgeschakeld zou worden. Dat gebeurde echter niet: na de 2-0 thuisoverwinning werd het in München 2-2, met twee assists van Maradona. Leuk weetje: bij Bayern München was Jupp Heynckes op dat moment de hoofdtrainer en stond Hansi Flick, de huidige coach van Bayern, centraal achterin. In de finale won Napoli over twee wedstrijden van VfB Stuttgart (2-1 en 3-3) en zo werd de eerste en tot dusver ook laatste Europese hoofdprijs gepakt.

Maradona was na dit succes nog niet klaar in Napels. De volgens velen beste voetballer aller tijden werd in het seizoen 1989/90 ook nog kampioen met Napoli, na de eerdere Scudetto van 1986/87, en vertrok na een drugsschandaal als topscorer aller tijden van de club naar Sevilla.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.